avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine reprezinta in Instanta Asociatia de Proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine reprezinta in Instanta Asociatia de Proprietari daca nu exista Presedinte

Asociatia de Proprietari este data in judecata de 5 dintre membrii ei...Momentan Asoc de Proprietari nu are presedinte, nici vicepresedinte...
AP Nr.x este formata din 2 scari de bloc a cate 19 apartamente .
Cine poate semna 'Intampinarea' care trebuie depusa in instanta (cu maxim 5 zile inainte de data procesului)
Intampinarea a fost redactata ,avem toate actele care dovedesc nevinovatia AP ...
Nu vrem sa avem surpriza ca ''intampinarea'' nu este luata in considerare de instanta ptr ca nu este semnata de presedinte.
Mentionez ca nu exista nici un document care sa spuna cine face parte din Comitetul Executiv.
Poate fi semnata de majoritatea membrilor unei scari de bloc(avand in vedere ca practic doar o singura scara de bloc este implicata in proces) ??
Astept sfaturi...si cazuri similare daca aveti cunostinta..
Multumesc anticipat


Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:11, 8 Februarie 2013
Nu se poate ca o asociatie de proprietari sa nu aiba presedinte. Daca cel care este in prezent desemnat nu doreste sa isi mai asume aceasta sarcina poate fi revocat de adunarea generala si se poate desemna o alta persoana.
lucian huzum a scris:

Nu se poate ca o asociatie de proprietari sa nu aiba presedinte.


Sunt numeroase asociatii de proprietari care nu sunt conduse de presedinti de asociatiei din varii motive...lipsa de interes din partea proprietarilor pentru a-si asuma responsabilitatea desfasurarii obligatiilor aferente functiei.,dezinteresul sau chiar reticenta celor care au detinut responsabilitatea si s-au confruntat cu problemele inerente ,suplimentar cu suspiciunile "bisericutelor " care mai exista pe la unele asociatii de proprietari

@dragos15
Nu ati detaliat obiectul actiunii formulate in instanta impotriva asociatiei de proprietari
Conform norme in domeniu,adunarea generala a proprietarilor hotaraste masuri referitoare la componenta comitetului executiv,ocazie cu care se mandateaza si persoana care sa desfasoare responsabilitatea de presedinte de asociatie de proprietari
Art 18 al 7 din HG nr 1588/2007 In cazul in care presedintele de asociatie se afla in imposibilitatea de a-si exercita atributiile,acestea vor fi indeplinite de catre un vicepresedinte ,numit de presedintele asopciatiei de proprietari dintre membrii comitetului executiv,urmand ca in termen de 90 de zile de la data cand s-a constatat indisponibilitatea sa fie convocata o adunare generala pentru a alege un nou presedinte

Teoretic asociatia de proprietari ar trebui sa detina registru cu procesele verbale ale adunarilor generale,in care sa fie consemnat componenta comitetului executiv ,comitet executiv care sa isi asume responsabilitatea semnarii intampinarii necesare in instanta
Conditionat de termenul de judecata,avand in vedere ca in primul trimestru al anului se convoaca adunarea generala,aveti posibilitatea sa desfasurati demersuri pentru urgentarea convocarii,ocazie cu care sa fie numit in functie si noul presedinte,care in temeiul disp art 31 al 1 din L nr 230/2007
reprezinta asociatia in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia.
El reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu tertii,inclusiv in actiunile in instanta.....
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2013
ynocentta, utilizator
Cel putin "in hartii" si tot are un presedinte, nu se poate ca asociatia sa nu aiba un organ de conducere si reprezentare. Legal nu poate exista o astfel de asociatie de proprietari.
Exista asociatii in care presedintii sunt numai cu numele, nu se implica, iar cand dau de greu, isi dau demisia. Pentru a-si alege alt presedinte trebuie sa existe macar un comitet executiv cu initiativa, dar si aici ...stam prost, asa incat convocarea unei AG treneaza luni de zile, poate ani, iar aceasta situatie descrisa mai sus nu e deloc singulara.

Interesul locatarilor pentru viata in comunitatea respectiva se limiteaza la relatii de "buna ziua" cu cativa vecini, iar cand dau de greu si de necaz.... oricine e de vina, numai ei nu si nu au cui se adresa.
Este terenul propice pentru ca seful asociatiei sa fie .....administratorul, cu "bune" si cu "rele"....uneori cu foarte "rele", iar reprezentarea sa se faca de catre acesta, ceea ce nu e in regula deloc.
Presedintele si-a dat demisia....s-a incercat numirea altui presedinte...dar nu s-a reusit...Nu doreste nimeni aceasta functie(datorita scandalurilor iscate de cativa membrii care nu au altceva de facut)
Am cautat in procesele verbale ...si din pacate nu exista nici un comitet executiv numit...
In situatia de fata, cine poate semna ''intampinarea'' , deoarece administratorul din ce am citit nu are acoperire in lege ptr. acest caz...
AP este data in judecata de 5 membrii deoarece in sezonul de incalzire 2011-2012 ptr lunile Februarie si Martie nu s-a mai facut repartitia de catre o firma de calcul specializata(sc ista) AP in urma verificarilor cerute firmei SC Ista (cea care facea repartitia caldurii in baza Ord343/2010) a constatat grave incalcari ale legii,firma ISTA printr-o adresa trimisa la AP fiind de acord cu sistarea calculelor ptr lunile Febr si Martie.
Reclamantii contesta faptul ca Presedintele nu le-a dat explicatii conform Art.12 alin1 lit.d., dar au depus la dosar niste acte contrafacute(si prost) din care reiese ca intai AP a fost notificata si dupa aceea au depusa contestatia catre Presedintele asociatiei.Reclamantii nu contesta hotararile AG de la acea vreme...deoarece documentele adunate de AP sunt mai mult decat concludente....asa ca prin luna Iunie 2012 s-au gandit ca nu au mai vazut Tribunalul de mult...si s-au apucat de facut hartii.
Ne facem probleme sa nu pierdem procesul deoarece nu v-a fi luata in considerare ''intampinarea'' ptr. ca nu este semnata de presedinte...
Daca se intreaba de catre reclamani sau judecator: in ce calitate a semnat ''intampinarea'' administratorul?...
Sunt sanse sa nu ni se dea dreptul la aparare???Putem avea si opinia unui jurist????
Ce se poate face in acest caz? Pot fi considerati in comitetul executiv toti membrii asociatiei avand in vedere ca discutam de 19 apart - 5 reclamanti...= 14 ???

Alte discuții în legătură

Demisie pandatao pandatao Buna ziua! Ce se intampla in situatia in care presedintele unei asociatii isi da demisia, Il numeste pe singurul membru ramas in Comitetul Executiv ca sa ... (vezi toată discuția)
convocare ad.generala tomasso tomasso Presedintele asociatiei a demisionat si niciunul dintre membri com. ex. nu a dorit preluarea functiei de vicepresedinte deci stampila nu a fost predata.In ... (vezi toată discuția)
Demisia unui membru din comitet cfelicia cfelicia Va rog sa-mi spuneti daca s-a procedat corect: Vicepresedintele asociatiei de proprietari si-a dat demisia Comitetul executiv a desemnat in locul acestuia un ... (vezi toată discuția)