tatal meu,a avut acum aproape o luna un accident,a lovit o femeie pe trecerea de pietoni,accidentul a fost unul mai usor ,nu a avut viteza mare,practic mai mult a impins-o ,ea a cazut s-a lovit la cot si si-a spart ochelarii,initial ea nu a vrut sa mearga la spital pe motiv ca nu are nimic ,dar tata a insistat si a dus-o la spital , acolo avenit si politia si a constat cele intimplate. A suflat in fiola(rezultat negativ),au expertizat masina( este ok) si au spus sa ne intelegem,sintem de acord, trecerea de pietoni e trecere de pietoni, nu avem ce face desi poate ea nu s-a asigurat corespunzator. Marea problema este ca ea,si-a scos 21 de zile de spitalizare si vrea 1500E daune(spitalizare+daune). Mi se pare c-am mult ,in cazul in care atunci nu a ramas internata si nu a avut vreo fractura sau interventie chirurgicala. Tatal-meu a vorbit cu siguratoru si a spus sa mearga cu ea la ei ca o despagubeste. Ea nu vrea sa astepte dupa asigurare si vrea bani,daca nu, il da in judecata. rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat sau cu ceva informatii. multumesc
Nu trebuie sa plecati de la ideea ca numarul de zile de spitalizare din certificatul IML nu releva realitatea, ci din contra. Suma solicitata este foarte mica pentru 21 zile ingrijiri medicale, asa incat nu aveti de ce sa banuiti persoana vatamata de intentii dubioase.
Va recomand sa il sfatuiti pe tatal dumneavoastra sa ajunga la o intelegere cu victima, mai ales ca si societatea de asigurare este deschisa la o intelegere amiabila, pentru ca daca formuleaza plangere penala nu va scapa fara o condamnare la inchisoare cu suspendare.