avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1260 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Situatie socanta de hartuire sexuala si declaratii ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Situatie socanta de hartuire sexuala si declaratii false la care incerc sa gasesc solutii

Buna ziua

Stiu cat de socant suna ceea ce s-a intamplat in ultima luna,
am 22 de ani si neavand niciodata in viata vreo problema cu autoritatile,
va cer ajutorul pentru a ma sfatui in legatura cu ce optiuni am.

Sunt proaspat absolventa din Constanta, si acum 5 ani de zile am cunoscut un baiat Ionut din Satu Mare, cu care am avut o relatie frumoasa care s-a terminat
acum 2 luni de zile.

Ionut insa nu a fost de acord cu despartirea si s-a rugat de mine sa fim din nou impreuna, a insistat zilnic cu promisiuni peste promisiuni. Insa eu am fost foarte ferma cu el.

Nu stiu cum, dar a aflat ca pe 10 ianuarie am plecat in vacanta in Cuba,
pentru 2 luni de zile, cu noul meu prieten, asa ca a venit cu un plan socant.

A platit pe cineva ca sa trimita fiecarui coleg al lui de la serviciul lui
unde lucreaza in Satu Mare, prin posta, pe adresa firmei,
o scrisoare printata in care el, Ionut, se autodenumeste
"playboy care isi inseala toate prietenele si face sex
fara prezervativ si pervers obsedat de sex".

Apoi a mers la politie si impreuna cu colegii de servici,
ca martori, au dat toti declaratii ca "cineva" s-a folosit de numele
lui, si ca a executat astfel un fals de identitate conform Codului Penal
al Romaniei (nu stiu daca cel vechi sau cel nou)
si ca principal suspect as fi.... eu Diana !

Asa ca saptamana trecuta, la usa apartamentului meu din Constanta,
unde momentan locuiesc eu impreuna cu bunicii mei,
au venit doi politisti foarte agresivi, care i-au oblogat pe bunicii mei
sa semneze citatia, ca trebuie sa ma prezint in 2 zile la Satu Mare,
sa dau declaratie ca principala suspecta !!!

Bunicii mei s-au speriat foarte tare, iar bunicul meu a facut un pre-infarct
datorita acestei intamplari.

Ionut reuseste aproape sa imi omoare fiintele cele mai dragi mie,
si sa imi distruga viata si vacanta mea, cu aceasta declaratie falsa.

El a planuit indelung asta, deoarece in declaratie m-a prezentat ca
potentiala suspecta pentru ca probabil eu as fi trimis acele scrisori,
ceea ce desigur este o aberatie.

Insa din pacate asta are efecte asupra mea si asupra familiei.

Politistii au spus ca daca nu ma prezint in 2 zile la Satu Mare,
voi avea probleme enorme.

Eu sunt in Cuba cu prietenul meu, si nu vreau sa imi intrerup vacanta
pentru ticalosia asta mincinoasa a fostului, care este disperat sa ii
dau atentie.

Cum este totusi posibil ca politia sa procedeze in asa fel,
atat de agresiv, si sa ma oblige pentru o prostie, sa imi sperie familia,
si sa ma oblige sa imi stric vacanta, si sa cheltuiesc poate un extra de
2000 euro doar ca sa ma intorc in Romania si sa dau o declaratie
in care nici nu am ce declara inafara de faptul ca este o aberatie
si o ticalosie ce face Ionut in acest moment.

Ce optiuni am, ce as putea face, ce ati face voi in locul meu?

Va multumesc anticipat din inima
Diana
insa reclamatia initiala, din partea lui Ionut, a fost verificata de un procuror, si prcurorul si-a dat acceptul pentru a se face cercetari si a se lua declaratii?

sau pur si simplu Ionut a declarat ce a vrut el, si apoi sunt obligati toti "suspectii" scrisi de Ionut in declaratia lui, sa bata drumul pana la Satu Mare?

sa inteleg ca masina mamei mele, parcate in fata blocului din Constanta,
pentru ca i-a fost spart parbrizul acum 2 saptamani, ea ar trebui sa mearga la
sectie si sa depuna plangere penala pentru distrugere, si daca il pune ca prim suspect pe Ionut, atunci Ionut va fi obligat sa faca 18 ore de la Satu Mare pana la Constanta,
si sa demonstreze ca nu el a distrus parbrizul masinii mamei mele?
Cel mai simplu ar fi sa angajati un avocat din orasul respectiv adica din Satu Mare.
Acesta va merge sa se informeze despre ce este vorba si de ce ar trebui sa va audieze.
Audierile se pot face si prin comisie rogatorie adica la Constanta sau acolo unde se afla martorii.

Nu vad deocamdata motive ca sa va prezentati personal chiar daca vrea sa va audieze procurorul.
Avocatul va trage o concluzie si va va informa.

Mie nu imi este deloc clar de ce ar trebui sa va audieze.
Nu consider ca trebuie sa va grabiti sa veniti in tara.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
impresionant...altii ajung sa isi distruga viata in intregime si nu se mai plang,dar se pare ca o vacanta si o saptamana din viata sunt "capitale" la 22 de ani...parerea mea,desi nu e din domeniul juridic:daca Actualul are bani sa te plimbe in Cuba,va gasi o solutie sa te rezolve si cu audierea de la Satu-Mare,hai sa fim seriosi!
Ce legatura are daca actualul are bani sau nu ? Daca are bani asta nu inseamna ca trebuie sa ii cheltuie aiurea pe niste incompetenti.
Parerea mea este cand te intorci in tara sa mergi la politia din constanta si sa le explici despre ce este vorba . Eu cred ca iti pot lua si cei din constanta o declaratie( ar fii absurd sa nu poata lua) Ce se intimpla in cazul in care mergi la Satu mare dai declaratia te intorci si cei din Satu mare isi dau seama ca mai trebuie niste complectari facute? Te mai cheama odata? Eu cred ca poti rezolva in constanta
Aceasta problema ati ridicat-o si acum circa 10 zile si de atunci au trecut cele 2 zile date de procurori si nu cred ca vi s-a intamplat nimic. Daca problema e chiar reala va sfatuiesc sa stati linistita in vacanta si sa nu faceti nimic. De altfel nu inteleg cum au reusit sa dea de Dvs. Sunteti in vacanta si gata. Veti rezolva cand va intoarceti dovedind ca nu ati fost informata de problema si ca nu aveati posibilitatea sa va intoarceti.

Alte discuții în legătură

Acuzat de inselaciune art 215 alin. 1 ContSters102815 ContSters102815 Am trimis acum vro 4 luni un colet la cineva cu ramburs (persoana a castigat produsele prin licitatie pe un site) ... coletul sigilat trimis prin posta romana ... (vezi toată discuția)
Realizarea comunicarii in cazul refuzului primirii sau neridicarii de la oficiul postal Bittermann Bittermann Procedura civila nu reglementeaza cazul in care comunicarea unei scrisori recomandate cu continut declarat nu se realizeaza pe motivul neridicarii de oficiul ... (vezi toată discuția)
Colet china blocat de serviciul vamal angelguard angelguard Buna ziua, Am comandat un produs din China, de pe un site renumit, de pe contul unui coleg de munca, care are beneficii de fidelitate si a putut obtine un ... (vezi toată discuția)