avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... deces administrator
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

deces administrator

ce se intampla cu dosarul de faliment daca a murit administratorul statutar? isi continua cursul pana la lichidare cu mostenitorii sau.....


multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:24, 22 Ianuarie 2013
In statutul firmei este prevazut ca societatea sa fie continuata de mostenitori?
Pentru ca, din cate stiu eu (daca gresesc va rog sa ma combateti) in L31 a SC este stipulat ca o societate inceteaza prin decesul asociatului unic.
Nu stiu ce se intampla in cazul cand era declansata procedura falimentului. Logic ar fi ca aceasta sa se inchida.
Falimentul este al debitorului persoana juridica nu al administratorului persoana fizica.
Daca administratorul era si asociat, este altceva.
Daca apar mostenitorii in acest sens, la sfarsitul falimentului ei vor incasa activul ramas nedistribuit (din fosta firma) sau vor plati datoriile defunctului daca acestuia i s-a atras raspunderea personala.
Da, aveti perfecta dreptate d-le Trandafir2. Eu m-am incurcat in persoane si personaje. Inseamna ca acest "dosar de faliment" isi va continua cursul, nu?
Da. Oricum in procesul (care este deja pe rol) firma este reprezentata prin lichidator si nu prin administratorul statutar. Practic, administratorul a predat actele si stampila si gata, de aici incolo deciziile sunt la lichidator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentarea legala in contestatie la executare in procedura de faliment Bias39 Bias39 Daca inainte de inceperea procedurii de faliment societatea debitoare se afla intr-o contestatie la executare, iar pe parcursul procesului s-a declansat ... (vezi toată discuția)
Control fiscal firma in faliment proffex proffex Buna ziua, am si o problemea. Daca s-a dispus intrarea in faliment in procedura simplificata a unei societati si a fost numit lichidator, care inca nu si-a ... (vezi toată discuția)
Lichidare si radiere firma aflata in litigiu fuzzy fuzzy Dragi colegi, intrebarile sunt urmatoarele: 1. daca o firma ce are un litigiu de munca pe rol se lichideaza si se radiaza, mai poate fi trasa la raspundere in ... (vezi toată discuția)