avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Carte Funciara - dilema numar
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Carte Funciara - dilema numar

Care este diferenta dintre o carte funciara cu cinci cifre (exp. 60xxx ) avand acelasi nr cadastral cu al carti funciare si o CFN cu nr cadastral de la 1... la n, tinand cont ca ambele imobile apartin aceleiasi UAT?
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 08:29, 23 Ianuarie 2013
Prin 2008 a inceput in anumite judete din tara (acum functioneaza in toata tara) implementarea unui sistemul integrat de cadastru si publicitate imobiliara numit E-Terra.
Un avantaj major al acestui sistem informatic il reprezinta gestiunea electronica a coordonatelor cadastrale. Astfel, lucrarile cadastrale gestionate in E-Terra nu permit aprobarea documentatiilor cadastrale care se suprapun peste alte proprietati, lucru care pana acum se intampla, dand nastere uneori la diferite litigii.
Fiecarei proprietati i se atribuie un numar cadastral unic de 5 cifre, care este identic cu nmarul Cartii Funciare, iar lucrarile aprobate prin acest soft pot fi recunoscute prin acest numar unic de 5 cifre.
Documentatiile cadastrale cu numere cuprinse intre 1 si n sunt documentatii mai vechi, executate pina la momentul implementarii acestui program .
La intrarea in vigoare a cadastrului general ambele carti funciare au acelasi rang? Fiindca CFN are Titlul de Proprietate in baza legii 18/1991, iar cealanta are o hotarare judecatoreasca care proprietarul nu a posedat Titlul de Proprietate in baza legii 18/1991, iar intabularea a fost fals in acte.
Si cartea funciara electronica si cea pe hartie sunt valabile. Hotararea judecatoreasca tine loc de titlu de proprietate in cazul in care acesta nu exista, deci intabularea nu poate fi fals cum spuneti. Cat despre cadastrul general............ e ca o himera, nu se stie cand , unde si de cine va fi facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate pe legea 18/1991, cu stersaturi si modificari. Maya Marin Maya Marin Poate ma puteti ajuta cu un sfat. Va multumesc anticipat ! Tatal meu a primit Titlul de Proprietate de la Primarie cu stersaturi si modificari. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Cum pot face titlul de proprietar daca am titul de mostenitor? e.madalin e.madalin Buna seara, Doresc sa stiu care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac pentru a obtine un titlu de proprietar. Mentionez ca am doar titlul de ... (vezi toată discuția)
Formulare plangere lilicrin lilicrin Cum se formuleaza o plagere catre Oficiul de cadastru? Care este modelul de adresare? (vezi toată discuția)