avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va rog sa ma lamuriti daca pot da in judecata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va rog sa ma lamuriti daca pot da in judecata angajatorul

Lucram la un hipermarchet ca sef de raion,la sfarsitul luni ianoarie am fost chemat de directorul de magazin si mi sa spus ca trebuie sa fiu mutat pe alt raion din lipsa de personal pe aceeiasi functie .Eu nu am fost de acord si am ramas pe raionul unde imi formasem o echipa foarte buna .Pe data de 1-02-09 mi sa cerut sa fac preinventar ce ce am si facut in urma preinventarului am facut corectii de stoc unde am considerat ca este nevoie conform fisei postului nu mam dus cu aceste corectii la semnat pt ca vroiam sa ma mai uit peste ele subliniez ca eu am scris aceste corectii dar nu leam si semnat pe data de 4, 5,6,7 am fost liber in urma acestor corectii considerate foarte mari mi -sa facut un referat pe data de 4-02-09OARE ACEST REFERAT ESTE JUSTIFICAT DEOARECE ACELE CORECTII NU AU SEMNATURA MEA ? Pe data de 6 mi-se face alt referat pt absenta nemotivata MENTIONEZ CA ERAM LIBER dar sa scos un alt program din calculator unde eu pe data de 6,7 eram schimbul 1 acel program nu are semnatura mea (eu semnez programul cand il dau angajatilor)IAR VA INTREB DACA ACEL REFERAT ESTE JUSTIFICAT? IN URMA DISCUTIEI PURTATE CU DIRECTORUL MI SA SPUS CA MI SE TREGE DE LA REFUZUL MEU DE A MERGE PE ALT RAION SI CA TREBUIE SA PARASESC COMPANIA pe acest fod nervos am facut o cadere de calciu si am primit medical 5 zile de la medicul de fam de pe 9-02-09 pana pe14-02-09 pe data de 9-02-09 mi se face alt referat cu absenta nemotivata fiind in medical OARE ESTE POSIBIL? IAR DE DEMISIE MI SA SPUS CA O SA O ACCEPTE CANDS SE PLICTISESC EI DE "FATA MEA"
VA ROG SA-MI SPUNETI DACA POT DA IN JUD COMPANIA SI CE LE POT CERE ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 12 Februarie 2009
Sigur ca puteti actiona in justitie societate daca va considerati lezat in drepturi. Sfatul meu este sa consultati un avocat in legatura cu aceasta pentru a va da un sfat la obiect.
Angajatorul ar fi trebuit sa va convoace la o cercetare disciplinara in legatura cu orice sanctiune aplicata. Inteleg totusi ca nu ati fost sanctionat doar vi s-a intocmit un proces verbal. La cercetarea disciplinara in nota explicativa scrieti toate obiectiile pe care le aveti cu privire la toate referatele.
Depuneti concediul medical ar fi bine sa pastrati o copie a lui sau sa solicitati una de la medicul care a emis-o. In cazul in in care nu vi se plateste puteti face contestatie la ITM. Cat priveste demisia o depuneti luati nr. de inregistrare, stati preavizul 15 zile calendaristice sau 30 pentru functii de conducere dar doar daca asa scrie in CIM ( daca scrie 15 zile atat sa stati) . Demisia nu se aproba.
doresc sa mentionez ca nu am dat nici o nota explicativa
De vreme ce nu ati dat nici o nota explicativa stati linistit. Orice sanctiune disciplinara se aplica dupa efectuarea unei cercetarii disciplinare, unde convocarea salariatului se face in scris cu cel putin 5 zile inainte de data efectuarii cercetarii. Momentan, la acele raferate eu nu le-as da mare impoertanta. Angajatorul, chiar daca este un hipermarket, tot trebuie sa respecte dispozitiile legale prevazute in codul muncii si in CCMUNN.
In caz de desfacere disciplinara a CIM pe baza acelor referate , aveti posibilitatea sa contestati respectiva decizie in termen de 30 de zile de la comunicare la instanta de judecata. Si veti avea castig de cauza.
Angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe salariat în situaţia în care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu sau în legătură cu serviciul.
Condiţiile care trebuie îndeplinite cumulativ pentru antrenarea răspunderii patrimoniale a angajatorului sunt: existenţa unei fapte ilicite a angajatorului, existenţa unui prejudiciu material în dauna salariatului, produs în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu sau în legătură cu serviciul.

Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator. Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca În situația în care salariatul se prezintă ... iza1999 iza1999 CONFLICT DE MUNCA În situația în care salariatul se prezintă la muncă pentru a discuta cu un superior pentru a-i explica personal motivul pentru care nu ... (vezi toată discuția)
Demisie Ioana-M Ioana-M Buna seara, As avea nevoie de un raspuns daca se poate la urmatoarea situatie : in prezent lucrez la o agentie de turism si intre timp am gasit un alt job ... (vezi toată discuția)
Încetarea cim pentru abatere disciplinară AdrianEV AdrianEV Bună ziua, Am următoarea situație, un angajat dorește să plece mai repede decât prevede preavizul. Conform CM și ROI, dacă un angajat refuză să ... (vezi toată discuția)