avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONFLICT DE MUNCA În situația în care salariatul se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONFLICT DE MUNCA În situația în care salariatul se prezintă ...

CONFLICT DE MUNCA
În situația în care salariatul se prezintă la muncă pentru a discuta cu un superior pentru a-i explica personal motivul pentru care nu poate sta la program, în cazul apariției unei situații neprevăzute, dar nu stă la program nu poate fi încadrată ca absență nemotivată.

Subliniem faptul că angajatorii care folosesc absențele nemotivate ca o măsură de "corectare" a comportamentului unui salariat riscă, în cazul unui conflict de muncă ajuns în instanță, să plătească atât banii pe care nu i-au plătit angajatului, cât și daune morale
Care este temeiul legal,si cum pot actiona in instanta angajatorul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:18, 13 Ianuarie 2022
Codul Muncii
Art. 253
(1) Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
(2) In cazul in care angajatorul refuza sa il despagubeasca pe salariat, acesta se poate adresa cu plangere instantelor judecatoresti competente.
(3) Angajatorul care a platit despagubirea isi va recupera suma aferenta de la salariatul vinovat de producerea pagubei, in conditiile art. 254 si urmatoarele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri MihaelaAna MihaelaAna Sotul meu a avut un conflict de munca la firma care lucra iar in urma acestui conflict a facut o depresie severa si a fost pensionat pe caz de boala,i-el poate ... (vezi toată discuția)
Daune morale- conditii aroxana22 aroxana22 Buna ziua. As dori sa stiu in ce conditii pot solicita in instanta daune morale fostului angajator. Mentionez ca am castigat procesul cu ei. Acum doresc sa ii ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca. croco_madness croco_madness pot sa imi actionez fosta firma angajatoare in judecata pentru daune morale daca timp de 11 luni am fost eliberat din functie pe nedrept? mentionez ca in ... (vezi toată discuția)