avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua tuturor.Am urmatoarea intrebare - ce mai pot recupera in cazul in care, divortat fiind de 3 ani, doresc partajul unui apartament cumparat cu acte vinzare/cumparare,ipotecat catre o banca la care am luat un credit.Ca detalii mentionez ca titularul creditului sunt eu si co-imprumutat fosta mea sotie,dar toate ratele de la acordarea credituluide (7ani) au fost platite de mine.Cu stima,Gabriel
Cel mai recent răspuns: gabicor , utilizator 14:45, 23 Ianuarie 2013
Dati mai multe detalii, va rog; de exemplu, toate ratele au fost achitate ,adica ati achitat in intregime acel credit ? De ce este ipotecat apartamentul ? Numai asa vi se poate da un raspuns concret.
Scuze pt exprimarea laconica.Creditul este pe termen de 20 ani,si ratele achitate sunt cele de la acordare si pina in prezent.Chiar divortat fiind am continuat sa achit, cu plata la zi,(nu mai precizez motivele...).Motivul ipotecii e urmatorul - fost apartament socri/1/2 intelegere intre frate-sora privind mostenirea, drept urmare fosta sotie a beneficiat de partea ce i se cuvine iar eu sa achit jumatatea aferenta.Intrucit apartamentul era destul de degradat, necesita renovare, asa ca pe linga contributia personala cara a acoperit valoarea ceruta, a mai fost necesar creditul.La acea data nu erau credite de nevoi personale si am fost nevoit sa apelez la solutia ipotecii.Reamintesc ca e cumparat cu act vinzare/cumparare(nu donatie sau orica alta forma) si nu e grevat de alte datorii decat creditul, cat a mai ramas din el. Multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii divort madalina golea madalina golea astazi am avut primul termen la procesul de divort dar sotul meu a cerut o aminare deoarece nu avea avocat si s-a aminat pe 19 .05.2011.situatia mea este mai ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am intr-un partaj fara acte doveditoare?? angelgina angelgina In martie 2010, s-a pronuntat divortul de comun acord, fara partajarea bunurilor.In cursul casatoriei si inainte de aceasta am renovat apartamentul , ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament prima casa + masina silviana84 silviana84 Buna ziua, In cazul unui divort cum s-ar imparti un apartament cumparat prin \"Prima Casa\" cu ipoteca pe numele meu si cu codebitor sotul meu. Pretul de ... (vezi toată discuția)