avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare noua dupa conedierea unui salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare noua dupa conedierea unui salariat

in cat timp se poate face o angajare pe acelasi post dupa intrarea in somaj a unui angajat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:25, 4 Februarie 2013
Codul muncii nu mai prevede o perioada minima dupa care se pot face angajari pe un post desfiintat.
Insa este recomandabil sa asteptati cele 45 de zile in care salariatul concediat poate contesta decizia de concediere in instanta si apoi sa reinfiintati postul, deoarece daca il reinfiintati mai devreme de acest termen, instanta ar putea aprecia ca desfiintarea locului de munca nu a avut o cauza reala si serioasa, asa cum prevede legea, si ar putea anula decizia de concediere dispunand reintegrarea salariatului concediat.
Ca sa faceti o angajare pe acelasi post, mai intai va trebui sa-l reinfiintati ... apoi , chiar daca textul de lege nu reglementeaza acest aspect, va trebui asteptat o perioada de timp - 45 de zile de la data comunicarii deciziei de concediere , termen in care se poate contesta decizia respectiva in instanta -.

O solutie pentru angajarea imediata ar fi angajarea pe un alt post care poate prelua si din atributiile postului desfiintat ...
daca persoana concediata este la un punct de lucru, interdictia angajarii pe parcursul a 45 de zile este valabila si otr celelalte puncte de lucru si sediul central?
Nu exista nicio astfel de interdictie ... insa concedierea urmata imediat de angajarea pe acelasi post este considerata o concediere care nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este o concediere fictivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare dupa reducere post vanatorul vanatorul Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti la ce perioada, dupa reducerea unui post in vederea eficientizarii activitatii si trimiterea angajatului in somaj, pot ... (vezi toată discuția)
Concediere ilegala, actiune in instanta tata1234 tata1234 Buna! Daca ma poate indruma cineva, cu sfaturi, un link pe net, cu orice. Am fost concediata pe nedrept, prin desfiintare postului, cea ce nu corespunde ... (vezi toată discuția)
Angajare serbaneugenia serbaneugenia la cat timp dupa concedierea unei persoane se poate angaja alta persoana pe acelas post (vezi toată discuția)