avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1258 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectarea termenelor din contract, insa de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectarea termenelor din contract, insa de mandatar, nu vanzator

In urma cu 5 ani am vandut un teren. In aceeasi zi in care s-a realizat antecontractul, am facut o procura prin care am mandatat pe altcineva sa se ocupe de indeplinirea tuturor conditiilor pentru incheierea in bune conditii a contractului de vanzare- cumparare! Dupa un an, mandatarul a renuntat si am apelat la alt mandatar. Insa, nici acesta nu a dus la bun sfarsit contractul. Termenul limita in care eu -( vanzatorul)- ma angajam ca realizez toate actele pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare a fost depasit si astfel am fost data in judecata de catre cumparator. Acesta ma acuza ca nu am respectat termenul stabilit in contract si in toata aceasta perioada nu a putut folosi terenul. Privind dintr-o anumita perspectiva, are dreptate ca nu am incheiat contractul de vanzare-cumparare la data care era mentionata in antecontract. Pe de alta parte, insa, nu ar fi trebuit ca mandatarul sa fi fost dat in judecata? Pentru ca el a facut procura ca se ocupa de rezolvarea actelor.?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Antecontract v-c, vandut?!! acremene acremene Buna in vedere achizitionari a unui apartament in faza de proiect, am incheiat un antecontact de vanzare cumpare prin mandatar de la persona fizica X, trecem ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren ... matrix73 matrix73 Bună ziua! Am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren în anul 2014 în calitate de mandatar al vânzătorului, având procură specială de ... (vezi toată discuția)
Hotarare care tine loc de act de vanzare-cumparare niculaucarmen niculaucarmen printr-o procura incheiata in luna martie 2008 sunt imputernicit sa vand dreptul de proprietate a unui teren. In aceeasi procura este mentionat si faptul ca ... (vezi toată discuția)