avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Notificare din partea Asociatiei de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Notificare din partea Asociatiei de Proprietari

Buna ziua, am primit toti propietarii in cutia postala o NOTIFICARE din partea sociatiei de propietari , sa depunem in cutia asociatiei la cererea presdintelui de bloc copie carte identitate, copie actul de propietate si o declacartie pe propia raspundere de copletat. Se pune intrebarea daca suntem obligati sa depunem aceste "acte" . Am vazut in H.G. 1588/2007 art.12, pct.B , lit.g , "Ca propietarii sunt obligati , ca la dobandirea propietatii sa depuna copie la asociatie actul de propietate " . La dobandirea dar nu si cand este dobandita, am dobandit-o (propietatea) cu multi ani in urma, acum fiind dobandita sunt obligat sa depun copie dupa actul de propietate? asociatia mai cere si o copie dupa buletin , in lege nu specifica nimic despre acest lucru , suntem obligati? in baza la ce lege , art. etc . Mentionez ca nu se pune problema sa nu dam aceste copii dar presedintele nu este o persoana de calitate si avem "ceva " dubii in llegatura cu darea catre el a acestor copii., mai ales ca este vorba de copii dupa buletin unde exista CNP -uri si se poate intampla atatea . Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 22:15, 26 Ianuarie 2013
Copie dupa actul de proprietate, asa cum ati vazut ca este scris in HG 1588/2007 trebuie depusa, deci daca n-ati facut-o deloc, o faceti acum.
Copie de pe CI este utila pentru inscrierea in cartea de imobil. Grijile pe care vi le faceti in legatura cu CNP-ul nu au justificare atata timp cand mai peste tot vi se cer copii de pe CI. De exemplu la banca, cand deschideti cont sau cand va faceti vreun abonament sau contract de utilitati, prestari servicii etc.

Obligativitatea prezentarii acestor documente este data de Ordonanta de urgenta nr. 97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani si de normele de aplicare ale legii 230/2007 asa cum ati mentionat.

CAPITOLUL IV
Domiciliul si resedinta
Alineatul (2) modificat prin art. I pct. 18 din Legea nr. 290/2005.
Art. 38. (1) Persoanele care isi schimba domiciliul sau isi stabilesc resedinta sunt obligate sa ceara inscrierea in cartea de imobil la noua locuinta in termen de 15 zile de la mutare.
(2) Persoanele care locuiesc in imobil sunt obligate sa prezinte actul de identitate responsabilului cartii de imobil, la solicitarea acestuia, pentru actualizarea cartii de imobil.


Si eu, in calitate de presedinte, am solicitat aceste documente pentru evidentele administratiei si i-am sfatuit pe toti, daca au dubii, sa bareze copia actului de proprietate si sa noteze pe el "exclusiv pentru evidentele administratiei" iar pe copia buletinului sa stearga CNP si sa noteze data nasterii care trebuie completata in cartea de imobil.
Datele din buletin (exclusiv CNP) sunt necesare pentru completarea cartii de imobil iar copia actului de proprietate pentru evidenta exacta a suprafetei apartamentului in baza careia se stabilesc cotele de intretinere calculate pe cota indiviza.
Faptul ca presedintle doreste sa puna ordine in actele asociatiei demonstreaza ca este interesat de bunul mers al activitatii dar daca nu este o persoana de calitate puteti sa-l schimbati oricand. Oricare alt presedinte are datoria sa actualizeze evidentele asociatiei.
L.C.
Inteleg perfect asta, ca trebuie sa-i dam copie dupa actul casei DAR nu suntem obligati legal prin nicio lege sa-i dam copie dupa buletin in care sa vada CNP-ul, asta este problema multor propietari (sau mai facut si credite in bloc de pe urma unor pensionari , avand acces la datele lor) , INTELEGETI ingrijorarea? nu este rea credinta din partea noastra de a nu da niste copii, dar nu dupa buletin , doresc sa-mi arate cineva unde scrie , in ce lege arata ca trebuie sa-i dam copie dupa buletin (eu nu am gasit nicaieri) , sa-i arat buletinul la usa si sa ne treaca in cartea de imobil da, este altceva, dar nu sa-i dam copie dupa buletin, asta este problema. Numai cadrelor de MAI (politie si jandarmerie ) avem obligatia sa dam buletinul si au dreptul sa ne legitimeze conform legi, alti nu (mai ales daca sunt civili, gen presedinte de bloc sau administrator). Sa lasam deoparte "sa va acoperiti cnp din buletin prin stergere etc) nu asta este problema , INTREBAREA noastra legitima in calitate de propietari privind prelucrarea datelor cu caracter personal, UNDE SCRIE SA-I DAM COPII DUPA BULETIN???? asta este intrebarea , va multumim anticipat.
Intr-adevar, textul legii spune sa se prezinte actul de identitate responsabilului cartii de imobil.
Daca va este atat de frica de eventuale incalcari ale legii de catre presedinte, notati pe o hartie toate datele solcitate si o predati conducerii. Am avut si eu astfel de situatii si am rugat sa-mi noteze doar datele ce trebuie completate in cartea de imobil.
L.C.
Laura Ciobeica a scris:

Intr-adevar, textul legii spune sa se prezinte actul de identitate responsabilului cartii de imobil.
Daca va este atat de frica de eventuale incalcari ale legii de catre presedinte, notati pe o hartie toate datele solcitate si o predati conducerii. Am avut si eu astfel de situatii si am rugat sa-mi noteze doar datele ce trebuie completate in cartea de imobil.
L.C.




Va multumim ptr. raspuns, dar cand am avut diversi presedinti de bloc pe care i-am prins ca au furat din banii nostri ( am demonstrat cu acte si martori furul) si mai mult cum s-au facut credite de pe urma unor amarati de pensionari de le-au dat buletinele, normal sa ne luam masurile de siguranta necesare (sa-i privim pe toti cu suspiciune). Si apropo , din cate imi aduc aminte actele asociatiei nu se tin in casa la presedintele de bloc , ci la sediul asociatiei , acolo unde se fac incasari, adica la subsolul blocului in cazul nostru, stiu ca a iesit o lege prin 2011 in care se stipula asta , ca " actele asociatiei se tin la domiciliul asociatiei, si nu la cel al administratorului sau presedintelui de bloc" . Daca tine actele asociatiei in casa si nu doreste sa le duca la asociatie sa le putem citi si noi , ce putem face impotriva presedintelui de bloc ??? i-am cerut statutul sa-l citim si ne-a refuzat. Mentionez ca a inregistrat asociatia de propietari la tribunal, i-a dat statut juritic fara a ne intreba, consulta si pe noi, si mai ales cum spune legea 230/2007 sa faca adunare generala constitutiva pe tema asta, corect?

Alte discuții în legătură

Este obligatorie inscrierea in asociatia de proprietari? ce acte ... CBM CBM Este obligatorie inscrierea in asociatia de proprietari? Ce acte sunt necesare pentru inscrierea in asociatia de proprietari? Poate un proprietar să refuze ... (vezi toată discuția)
Cartea de imobil-esti obligat sa treci c.n.p si locul de munca ? ContSters290057 ContSters290057 Fac urmatoarea intrebare: Esti obligat de lege sa treci in cartea de imobil CNP si locul de munca ? Sau administratorul comite un abuz ? Ce poate sa faca ... (vezi toată discuția)
Președintele asociației de proprietari insistă să-i dau copie după ci ca să mă înscrie în cartea de imobil. este legal ce îmi solicită, nu se încalcă gdpr? gabi.n gabi.n Buna ziua! Sunt mutata in bloc de un an de zile si recent mi-a cerut presedintele copie dupa actul de identitate pentru a ma trece in Cartea de imobil. Nu ... (vezi toată discuția)