avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii restante , firma in insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii restante , firma in insolventa

Buna ziua
Sunt (inca) angajatul unei societati care trebuie sa-mi dea 6 salarii restante. Acum patronul spune ca firma este in insolventa si ne da doar salariul pe luna decembrie, chiar daca vreau sa-mi fac lichidarea. Este posibil asa ceva, am muncit degeaba 5 luni fara sa pot sa-mi iau salariile? Exista o cale de a recupera acesti bani ? Cum pot afla daca este adevarat si firma este in insolventa ?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:03, 29 Ianuarie 2013
[ link extern ]

Puteti introduce codul fiscal al firmei sau denumirea si judetul, si puteti afla informatii privind insolventa, daca este cazul. Daca nu exista nici o specificare in acest sens in informatiile afisate, inseamna ca firma nu este in insolventa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Cel mai bine va informati la ONRC si nu pe site-ul ministerului de finante ...

2. Neplata salariului poate face obiectul unei sesizari la ITM si a unei actiuni in instanta.
De asemenea daca firma este in insolventa salariatii intra automat in tabelul celor inscrisi la masa credala
ART. 123
Creanţele vor fi plătite, în cazul falimentului, în următoarea ordine:
1. taxele, timbrele sau orice alte cheltuieli aferente procedurii instituite prin prezenta lege, inclusiv cheltuielile necesare pentru conservarea şi administrarea bunurilor din averea debitorului, precum şi plata remuneraţiilor persoanelor angajate în condiţiile art. 10, art. 19 alin. (2), art. 23, 24 şi ale art. 98 alin. (3), sub rezerva celor prevăzute la art. 102 alin. (4);
2. creanţele izvorâte din raportul de muncă; (adica salariile angajatilor)
Art.123 din ce act normativ este ?
Legea 85/2006

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii restante kartush1977 kartush1977 Salut toti membri forumului si cer ajutorul celor avizati in urmatoarea problema: o ruda se afla in urmatoarea situatie-in noiembrie anul trecut a fost data in ... (vezi toată discuția)
Plata salariilor, firma in insolventa eduuard eduuard Ce mijloace de aparare au la dispozitie angajatii unei firme in insolventa, pentru a-si recupera salariile restante? Cat timp poate ramane in stadiul ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii de la firma aflata in insolventa Dana10032013 Dana10032013 Buna ziua! Am fost angajata la o firma timp de 5 ani, in perioada 2007-2012. In anul 2011, luna decembrie, firma a intrat in insolventa. In luna iunie 2012, ... (vezi toată discuția)