avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... imprumut cu garantie imobiliara intre persoane fizice
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

imprumut cu garantie imobiliara intre persoane fizice

Buna ziua. Doresc sa inchei un contract de imprumut cu o alta persoana fizica, contract ce va avea ca si garantie un apartament pe care il detin. Intrebarea mea este urmatoarea: Este absolut necesar cadastrul?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:39, 26 Ianuarie 2013
Nu este necesar cadastrul, insa Dvs nu aveti de prezentat o alta garantie ? decat casa in care locuiti sau pe care o detineti ? ganditi-va ! ganditi-va! ca un asemenea act va poate lasa pe drumuri, cu atat mai mult cu cat faceti eforturi sa va dovediti dreptul de proprietate (inclusiv cu cadastru).
Mergeti la un notar si o sa va explice ce acte sunt necesare. Riscul de a pierde apartamentul in urma unui contract de imprumut garantat cu acel apartament exista atat in cazul unui imprumut de la persoane fizice ca si in cazul unui imprumut de la banca daca cel imprumutat nu-si achita datoria conform contractului incheiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire contract de imprumut ion minca ion minca Ma aflu in urmatoarea situatie si va rog sa-mi dati un sfat . Am acordat un imprumut prin notar. Imprumutul este cu titlu executoriu si este garantat, la ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cedez apartamentul bancii in schimbul stingerii datoriei Popa Victor Tudor Popa Victor Tudor Buna ziua, Am doua intrebari legate de un contract de imprumut bancar cu garantie ipotecara. Fara sa fac o istorie a problemelor legata de acest tip de ... (vezi toată discuția)
Codebitorul unui credit ipotecar executat silit este urmarit si pe salariu? laviniageorgescu23 laviniageorgescu23 Buna ziua, Eu si sotul meu am achizitionat in 2007 un apartament prin credit ipotecar in franci elvetieni, el in calitate de \"imprumutat' iar eu in calitate ... (vezi toată discuția)