avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită codebitorul unui credit ipotecar executat silit este ...
Discuție deschisă în Executare silită

codebitorul unui credit ipotecar executat silit este urmarit si pe salariu?

Buna ziua,
Eu si sotul meu am achizitionat in 2007 un apartament prin credit ipotecar in franci elvetieni, el in calitate de "imprumutat' iar eu in calitate de "codebitor", ambii denumiti "garanti ipotecari". Intre timp am divortat, nu am facut partajul, niciunul nu doreste apartametul, datorita faptului ca rata este foarte mare. Apartamentul nu se poate vinde, deoarece preturile au scazut foarte mult si banca nu-si recupereaza suma imprumutata initial. Intrebarea mea este: eu, in calitate de "codebitor", pe langa faptul ca o sa pierd casa, datorita executarii silite, o sa mi se puna poprire si pe salariu pana cand banca va obtine imprumutul acordat? Sau doar fostul sot este urmarit si pe salariu, el avand calitatea de "imprumutat"? In contract este specificat doar faptul ca imprumutul este girat cu apartamentul in caz de executare.In speratna unui raspuns cat mai detaliat, va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:57, 6 August 2012
din cate se pare (fara sa am in fata contractul), banca are dreptul de a alege impotriva cui sa se indrepte (doar a unuia dintre Dvs sau impotriva amandoura)
Va multumesc pentru raspuns. Dar nu este normal sa se specifice si in contract? La ce lege se face referire, la ce se raporteaza banca?
faptul ca ati semnat ca co-debitor v-a obligat sa aveti aceleasi obligatii ca debitorul principal. normal ca mai mult v-as putea spune daca as avea contractul in fata
Aveti dreptate, trebuie sa cititi contractul. Va multumesc
Fara sa am nevoie sa citesc contractul o sa va spun ca atat dvs cat si fostul sot raspundeti cu totte bunurile prezente si viitoare pentru garantarea obligatiei de plata rezultata din respectivul contract de credit. Asadar vi se poate pune poprire pe venituri si se poate vinde prin executare silita orice bun mobil sau imobil pe care il detineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu tatiananae81 tatiananae81 Buna ziua, am si eu o intrebare In urma unei executari silite a unui credit ipotecar, poprirea pe salariu se face doar la cel pe numele caruia este creditul ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Codebitor contract credit iuliap01 iuliap01 Buna ziua, In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot ... (vezi toată discuția)