avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Achizitie Autoturism SH
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Achizitie Autoturism SH

Buna ziua,

Ma aflu in situatia de a achizitiona un autoturism si mi-ar prinde bine un sfat cat mai curand posibil.

Autoturismul a fost cumparat de la dealer din Romania in 2008 prin contract Leasing.
Autoturismul a fost cumparat de catre persoana fizica la terminarea leasingului in anul 2011.

1. Cel mai probabil taxa a fost platita pentru acest autoturism insa as dori sa stiu cum (si daca) pot afla daca vanzatorul nu a recuperat aceasta taxa iar eu sa fiu pus in pozitia de a o plati din nou.

2. O intrebare derivata este la ce moment in procesul de cumparare voi afla daca trebuie sa platesc taxa de inmatriculare.

3. Care este procesul de cumparare recomandat pentru a minimiza riscurile ca si cumparator. Respectiv ordinea procedurilor incheiere contract V-C, plata, predare acte.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 21:18, 24 Ianuarie 2013
Daca autoturismul a fost achizitionat de la firma de leasing, inseamna ca el a fost nou in 2008 si nu a fost inmatriculat in alt stat UE. In aceste conditii, taxa platita in momentul inmatricularii nu poate fi recuperata.
Chiar daca ar fi fost achizitionat second-hand, la acest moment, 24.01.2012, nu se aplica asa-zisul timbru de mediu, ci aceeasi taxa pe poluare reglementata de Legea nr. 9/2012.
Minimalizarea riscurilor presupune urmatoarele :
- efectuare verificare RAR
- incheiere contract de v-c, moment in care se achita pretul si se primesc : toate actele masinii in original, ambele chei, precum si FISA FISCALA.
Pe langa cele mentionate, interesati-va daca vanzatorul are datorii la impozite si taxe pt ca trebuie sa va dea Certificatul fiscal, care atesta ca nu are datorii la bugetul local. De asemenea trebuie sa va puna si viza pe fisa de inmatriculare pe care o bateti la masina cand intocmiti contractul de vanzare cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa inmatriculare masina sh Collins Collins Buna ziua, As dori sa cumpar o masina SH, problema este ca nu sunt la curent deloc cu taxele necesare la cumparare, de timbru, mediu, sau cum se numesc, ... (vezi toată discuția)
Problema achizitionare auto sh mefisto2014 mefisto2014 Buna ziua, acum aproximativ o luna si jumatate am achizitionat un autoturism second-hand de la un dealer de marca. La momentul respectiv am primit masina si ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa prima inmatriculare SC Global Expert Consulting SRL SC Global Expert Consulting SRL Buna ziua, in luna martie 2008, am achizitionat un autoturism in leasing financiar pentru care am platit la vremea aceea o taxa de prima inmatriculare (TPI) ... (vezi toată discuția)