avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... prezenta abligatorie la recurs?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

prezenta abligatorie la recurs?

desi sunt parte vatamata intr-un proces penal nu am facut cerere de recurs.celelalte parti insa au facut cereri.am primit citatia de la tribunal.sunt obligat sa ma prezint?multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:47, 25 Ianuarie 2013
Nu este obligatoriul,,Dar este bine sa mergeti in instanta si sa va sustineti in continuare cauza..
Nu sunteti obligata sa va prezentati decat in cazul in care instanta ar avea nevoie sa va audieze.
Findca sunteti parte in dosarul penal este obligatorie citarea dvs, adica incunostiintarea despre termenul acordat, instanta neputand trece la judecarea recursului in lipsa dovezii de citare a dvs si a tuturor partilor din dosar. Nu sunteti insa obligata sa mergeti, mai ales ca nu ati declarat recurs in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie la judecatorie ca parte vatamata - trebuie sa ma prezint in mod obligatoriu? adimg adimg Buna seara, Ma aflu in urmatoarea situatie: mi s-a furat portofelul in urma cu o luna, iar faptasul a fost prins chiar atunci. Imediat dupa ce am fost eu ... (vezi toată discuția)
Citatie de aducere in instanta cu insotitor viorela24 viorela24 buna ziua,as avea si eu o intrbare,am fost citata de 2 ori in instanta ca parte vatamata dar eu nu mai locuies la adresa de pe buletin...deci nu am intrat in ... (vezi toată discuția)
Prezenta partilor intr-un proces. planoristul planoristul Accident rutier cu victima decedata. Inculpatul nu se prezinta la termene fiind reprezentat de fiecare data de avocat desi este acuzat de ucidere din culpa ... (vezi toată discuția)