avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu social societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu social societate comerciala

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: acum 2 ani am cumparat un apartament fara sa stiu ca la adresa respectiva era inregistrat sediul social al unei societati comerciale (nu am stiut pentru că ei nu își desfășurau aici activitatea ci la un punct de lucru). După ce am aflat am luat legătura cu ei și i-am rugat să facă formalitățile necesare mutării sediului. Acest lucru nu s-a întâmplat. Menționez că a fost încheiat un contract de comodat pe perioadă nedeterminată cu vechiul proprietar. Ce posibilități legale am pentru ca această firmă să nu mai apară cu sediul social la adresa respectivă?
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CLASOR CONSULT , Consilier juridic 21:56, 27 Ianuarie 2013
Conform art. 237*) din Legea societatilor comerciale 31/1990:
"(1) La cererea oricărei persoane interesate, precum şi a Oficiului Naţional al
Registrului Comerţului, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii în
cazurile în care:
c) societatea şi-a încetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu
îndeplineşte condiţiile referitoare la sediul social sau asociaţii au dispărut ori nu
au domiciliul cunoscut sau reşedinţa cunoscută;"

Probabil ca o sesizare la ONRC v-ar putea ajuta sa va rezolvati problemele.
M-ați putea ajuta cu un model orientativ de sesizare? Nu de alta dar, fără să fiu rea, la Registrul Comerțului de la mine din județ angajații nu sunt foarte amabili.
Vă mulțumesc pentru sprijinul acordat.
Nu se face nicio sesizare la registrul comertului , se face actiune in radierea sediului social la Tribunal. Faceti o cerere catre Tribunal in care aratati ca sunteti noul proprietar, ca nu ati stiut, etc, etcv.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
ContSters259670, utilizator
Având în vedere că am primit două răspunsuri diferite, chiar nu mai știu cum ar trebui să procedez. Ce ar trebui să fac în cele din urmă?
Mulțumesc.
O actiune la Tribunal cum a spus @unmoeglich

Alte discuții în legătură

Radiere societate comerciala cluj_06 cluj_06 Dorim radierea unei S. Com. Este posibila radierea de catre Registrul Comertului a unei Societati Comerciale daca nu a depus bilantul in 3 ani la rand, exista ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator andex andex Buna ziua, Am si eu o problema, sper sa puteti sa ma ajutati. Este o firma care isi incheie activitatea la sfarsitul lunii. Firma numai are datorii, nici ... (vezi toată discuția)
Radiere sediu social la registru dupa expirarea contractului de inchiriere eugen82 eugen82 Vreau sa inregistrez sediul social la o adresa pe baza de contract de inchiriere pina la o anumita data. Proprietarul imi spune ca se teme de faptul ca dupa ... (vezi toată discuția)