avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces verbal

buna seara! un proces verbal nesemnat este valid ?:">
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:32, 25 Ianuarie 2013
Nesemnat de catre cine, de agent sau de contravenient?
Lipsa semnaturii agentului constatator duce la anularea PV, dar lipsa semnaturii contravenientului nu are nici un efect.
De asemenea, de retinut ca samnarea PV nu inseamna recunoasterea contraventiei, ci numai faptul ca ai luat la cunostiinta despre redactarea acestuia si ti s-a imnanat sub semnatura.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
Marcel Mihalache, Avocat
eu nu am semnat procesul verbal pentru ca mi-a spus in felul urmatot....daca nu semnati nu este nimic ca el creste ca valoare la 210 ron...si am intrebat de ce...nu astiut ce sa imi spuna...credea ca il inregistrez ...era foarte atenrt la ce spunesi azis ca el nu a spus asa ceva.. afost fff ciudat...de asta nu am semnat
ma scuzati pentru greseli dar sunt foarte nervoasa...oricum a fost foarte straniu....amenda creste de la 70 ron la 210 ron daca nu semnati ....ciudat
Cred ca ati inteles dvs. gresit informatia agentului.
Daca semnati, va inmana PV pe loc si aveati posibilitatea sa achitati in 48 de ore jumatate din cuantumul amenzii.
Altfel, daca nu-l semnati, va fi trimis prin posta si veti plati amenda intreaga.
Dar oricum, jumatate din 210 lei la aritmetica mea nu-mi da 70, iar dublu lui 70 este 140, nu 210 lei. Adevarat ...ciudat...
pai inseamna ca un agent de circulatie ma poate amenda ca pieton in orice conditii...doar daca ma legitimeaza fara sa pot face ceva?

Alte discuții în legătură

Amenda abuziva? franky franky Buna ziua, Astazi am primit procesul verbal si am impresia ca amenda e abuziva. Am virat la stanga de pe banda obligatorie de dreapta si am fost oprit ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru parcare lautz lautz Buna ziua, Am si eu o situatie: o prietena a primit o amenda pentru ca a stationat intr-o statie de autobuz. PV a fost completat de un agent de la politia ... (vezi toată discuția)
Ce amenda am luat daca nu am procesul verbal ancasni ancasni Buna ziua, Cum pot sa aflu ce amenda am primit daca nu am procesul verbal? Cunosc doar seria si numarul acelui proces verbal. Multumesc. (vezi toată discuția)