avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Decizie pronuntata de Curtea de Apel in recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Decizie pronuntata de Curtea de Apel in recurs

,,curtea de apel admite recursul formulat de parchet si sporeste pedeapsa la 2 ani inchisoare ".citat depe portalul minsterul justitiei Cum aflu daca este cu suspendare si definitiv si irevocabil ?, instanta pe fond se pronuntase la 1,4 ani cu suspendare conditionata . .
Cel mai recent răspuns: nikolos , utilizator 14:58, 30 Ianuarie 2013
Decizia data in recurs este irevocabila, iar daca vreti sa aflati mai multe din acesata decizie, solicitati o copie cu mentiunea definitiva si irevocabila la Curtea de Apel, cu plata unei taxe de 2 lei si un timbru de 0,15 lei.
Decizia instantei de recurs este definitiva.
Hotararile penale nu sunt si irevocabile.
Banuiesc ca nu ati redat integral solutia postata pe portalul instantei respective.
Daca a fost majorat doar cuantumul pedepsei si pastrata modalitatea de executare , respectiv suspendarea conditionata a executarii pedepsei, ar fi trebuit sa gasiti in solutia pronuntata si " mentine in rest dispozitiile sentintei recurate".
Cel mai rapid si exact, va puteti informa la arhiva instantei respective.
simonette12 a scris:

Decizia instantei de recurs este definitiva.
Hotararile penale nu sunt si irevocabile.


Asa este, mea culpa, m-am dus in civil.
Conform art. 417 C.pr.pen. hotararile instantei de recurs sunt definitive, nu irevocabile.
Ideea era sa se intereseze pentru mai multe amanunte la registratura instantei si sa solicite o copie de pe decizie (daca s-a redactat), pentru ca deciziile date in recurs nu se comunica.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
Marcel Mihalache, Avocat
procmarci a scris:

[ deciziile date in recurs nu se comunica.

De fapt... hotararile penale nu se comunica indiferent de instanta care le-a pronuntat- fond apel sau recurs ( exista o exceptie, insa nu este cazul aici).
@nikolos:
- daca modalitatea de executare a fost mentinuta de instanta de recurs, atunci aveti tot timpul ca dupa redactare ( 20 de zile de la pronuntare), sa va edificati si asupra motivarii deciziei, solicitand in acest sens o copie a hotararii pronuntate in recurs ( fie la instanta de recurs, fie la prima instanta, pentru ca dosarul va restituit acesteia),
- daca insa instanta de recurs a schimbat modalitatea de executare, mandatul "pleaca" imediat dupa pronuntare si de aceea va indrumam mai sus la arhiva, ca sa aflati rapid si concret cum stau de fapt lucrurile.

Hotărârea judecătorească penală nu se comunică părţilor care au fost prezente la dezbateri (la judecarea pe fond a cauzei). Comunicarea dispozitivului hotărârii se face doar părţilor care au lipsit de la judecată şi inculpaţilor arestaţi precum şi locului de detenţie al acestora. Inculpatului deţinut i se comunică şi copie de pe hotărârea motivată de judecător.
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2013
Marcel Mihalache, Avocat

Alte discuții în legătură

Dupa penal sau civil nikolos nikolos s-a judecat recursul la CA facut de catre parchet , si CA s-a pronuntat cu marirea pedepsei dela 1,4 ani cu suspendare conditionata la 2 ani , intelegand din ... (vezi toată discuția)
Reducerea pedepsei mai duce la executarea acesteia in termenul de incercare? desirelia75 desirelia75 Casează sentinţa penală recurată şi rejudecând dispune : Reduce de la un an închisoare la 6 ( şase) luni închisoare pedeapsa aplicată inculpatului ... (vezi toată discuția)
Va rog lamuriti-ma daca este cu suspendare sau cu executare caci nu inteleg clau32 clau32 Tip solutie: Menţinerea pedepsei Solutia pe scurt: Admite recursul declarat de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA TÂRGOVIŞTE, împotriva sentin?ei ... (vezi toată discuția)