avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pierdere drept mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pierdere drept mostenire

Se poate pierde dreptul de mostenitor al unui imobil dobandit prin succesiune avand in vedere ca acest imobil este mostenit de ambii copii cu parte de 1/2 ? Mentionez ca unul din mostenitori nu a folosit casa de cativa ani buni iar celalalt a intretinut-o in tot in tot acest timp.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
rdinamix, utilizator
Cel mai recent răspuns: rdinamix , utilizator 16:20, 27 Ianuarie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din moment ce exista certificat de mostenitor prin care se spune cota parte ce II revine fiecaruia din imobil si nu ati instrainat acea cota prin orice act valabil sunteti coproprietar asupra acelei cote parti din imobil.
Si acest drept nu se poate pierde sub nici o forma?Din cate stiu se poate de exemplu prin instanta sa se oblige la vanzare in cazul in care unul dintre mostenitori vrea sa vanda partea care i se cuvine?Mai sunt si alte modalitati?
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2013
rdinamix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul dvs de coproprietar nu vi l poate lua nimeni. Este adevarat ca nimeni nu poate sa ramana in indiviziune. Fie prin buna intelegere dvs faceti partaj si fie ramaneti cu imobilul dand o sulta celuilalt coproprietar, fie ramane celalat cu imobilul primind dvs o sulta, fie vindeti impreuna imobilul si va luati din pret banii conform cotelor detinute, fie daca nu va intelegeti mergeti in instanta si cereti iesirea din indiviziune urmand la fel sa fiti obligat la plata unei sulte sau se va vinde la licitatie .....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru ajutor si promptitudine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire mariabudriga mariabudriga Detin dupa sotul meu decedat, 1/8 dintr-un teren si 1/8 dintr-o casa. Restul pana la 100% il detin cei trei frati ai acestuia. Eu locuiesc in aceasta casa. ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament Admin.John Admin.John Ce se poate face la vanzarea unui apartament,cand sunt proprietari, doua persoane si una din persoane nu doreste sa l vanda.Se ajunge la proces?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Proprietate imobil. andre_1973 andre_1973 Buna ziua! In cazul in care doua persoane au in proprietate un imobil care nu se poate impartii fizic si nu se ajunge la intelegere din punct de vedere al ... (vezi toată discuția)