som3on3 a scris:
Raspundeti-mi va rog daca se poate la urmatoarele intrebari:
1. Am dreptul sa cer "dovezi" ca la anumite lucrari s-a actionat pe baza de licitatie? (S-a montat o usa la scara blocului si nu toti vecinii au semnat, ne-am trezit cu usa si cu bani de dat) Daca da, unde cer?
2. Cine e obligat sa se ocupe de problema energiei electrice pe scara? Locatarii s-au revoltat si au chemat pe cineva de la Electrica, a venit cineva care a verificat contorul de pe scara a spus ca e ok, acesta e consumul real dar in schimb nu e problema lui sa verifice daca cineva "fura" sau e tipa de la sociatie. Pot sa cer la sociatie sa rezolve problema?
3. E mai simplu sa o obligam sa se mute din scara noastra (sunt f multe blocuri la caesta asociatie) decat sa o "concediem"?
1. In Legea 230/2007 si Normele de aplicare nu se prevede obligatia de a se organiza licitatii pentru lucrarile de reparatii; nici macar 3 oferte. Conf. L. 230/2007 Art. 37. - Pentru lucrările privind proprietatea comună, administratorul, ţinând seama de preţ, durată de execuţie şi calitate, supune spre analiză, selecţie de oferte şi aprobare comitetului executiv al asociaţiei de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerinţele, în vederea executării lucrărilor, conform legislaţiei în vigoare
2. Toti proprietarii sunt obligati sa intretina si sa utilizeze corect instalatiile comune. Puteti solicita conducerii asociatiei sa repare, sa schimbe traseul, sa inlocuiasca instalatia, etc. Acestea se vor realiza in urma deciziei comitetului sau a hotararii adunarii generale in functie de urgenta, fonduri, necesitate, etc.
3. In adunarea generala puteti hotara schimbarea sediului asociatiei. Tot adunarea generala poate alege un alt presedinte si comitet. Administratorul poate fi schimbat, concediat de catre comitetul executiv reprezentat de presedinte.