avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salariu minim cu 1 febr.2013
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salariu minim cu 1 febr.2013

Buna ziua,
de clarificat:
cu ce document se face actualizarea salariului minim, care este termenul pentru transmiterea in revisal,
daca se aplica in mod obligatoriu si pentru salariile care au procent de ierarhizare, inclusiv la salariu pentru studii superioare.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:43, 28 Ianuarie 2013
Documentul este "act aditional" la CIM.
Termenul este 20 zile lucratoare.
Ierarhizare pentru studii superioare ... doar daca aveti prevazut in contractul colectiv de munca sau daca sunteti afiliati la vreun contract la nivel de ramura care are acesti coef
deci revisalul nu mai trebuie dat cu o zi inainte ca la contracte? trebuie sa il dam in 20 zile lucratoare?
HG500-2011
ART. 4
(2) Orice modificare a elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. a), c) - g) se înregistrează în registru cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare prevăzut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicată. Excepţie fac situaţiile în care modificările se produc ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti sau ca efect al
unui act normativ când înregistrarea în registru se face în ziua în care angajatorul se prezumă, potrivit legii, că a luat cunoştinţă de conţinutul acestora.
am inteles asta,multumesc. inca ceva. trebuie facut act aditional la fiecare salariat in parte cu majorarea? pana acum am facut o decizie de majorare cu toti salariatii, un tabel. nume prenume, salariu vechi, salariu nou, diferenta.
De unde ati dedus ca se face act aditional la c.i.m., iar transmiterea se face in termen de 20 de ziel lucratoare a modiifcarii salariului ?

1. Pentru modificarea salariului de la 01.02.2013 se va intocmi decizie colectiva de majorare ... modificarea intervine ca urmare unui act anormativ si nu ca o negociere

2. Termenul de transmitere este 01.02.2013 .. art.4 alin.2 teza a II-a din HG nr.500/2011 stabileste asa ceva.

Alte discuții în legătură

Modificare salariu la 750 lei pentru cim suspendat trandafir2 trandafir2 Buna ziua, De la 1 feb 2013 se modifica salariul minim la 750 lei. Cum se procedeaza in situatia in care contractul de munca este suspendat (pana la ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu anymaryh anymaryh Buna dimineata! Va rog sa-mi spuneti in cazul in care se modifica salariul unui angajat, in cat timp se poate face transmiterea in revisal ? in 20 zile sau ... (vezi toată discuția)
Termen act aditional suciugeorgeta suciugeorgeta Pentru modificarea functiei prin act aditional care este termenul de transmitere revisal? 5 sau 20 zile? (vezi toată discuția)