avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare salariu la 750 lei pentru cim suspendat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare salariu la 750 lei pentru cim suspendat

Buna ziua,
De la 1 feb 2013 se modifica salariul minim la 750 lei.
Cum se procedeaza in situatia in care contractul de munca este suspendat (pana la 28.02.2013) si este cu un salariu de 700 lei?
Cand se face modificarea prin act aditional, la data de 1 feb sau la 1 martie 2013?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:26, 13 Decembrie 2013
Cand revine din suspendare pe decizia aceasta se va trece modificarea survenita la salariu.
Pe decizie? Stiam ca modificarea de salariu se face prin act aditional.
Gresesc?
Mai mult, art.4 din HG 500/2011 spune ca:
(2) Orice modificare a elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. a), c) - g) se înregistrează în registru cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare prevăzut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicată. Excepţie fac situaţiile în care modificările se produc ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti sau ca efect al
unui act normativ când înregistrarea în registru se face în ziua în care angajatorul se prezumă, potrivit legii, că a luat cunoştinţă de conţinutul acestora
.
Cum procedam sa nu picam in pacat?
Modificarea salariului nu se face numai prin act aditional.
Cf. textului de lege specificat de dvs. coroborat cu prevederile art. 17 alin. 5 Codul muncii care specifica ca: orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege, in cazul modificarii salariului minim pe economie se intocmeste o decizie colectiva de majorare a salariilor si nu act aditional...
factorZ a scris:

Cand revine din suspendare pe decizia aceasta se va trece modificarea survenita la salariu.

exemplu:
"Art.1 Începând cu data de 29.12.2012 inceteaza suspendarea contractului individual de munca nr. 143311/30.09.2004, salariatul terminand concediu pentru cresterea copilului conform Act Aditional nr.34/08.02.2011.
Art.2 Modificarea salariului brut de incadrare de la 700 la 750 lei.
Art.3 Prevederile prezentei decizii urmeaza a fi executate si comunicate salariatului.

Celelalte clauze ale contractului individual de muncă rămân neschimbate.
"
@trandafir2

In cazul expus de dvs. modificarea salariului se va face dupa incetarea suspendarii c.i.m, cf. prevederilor art. 49 alin. (6) Codul muncii:

In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Alte discuții în legătură

Depunere revisal mihaelarad mihaelarad Cind trebuie transmis revisal-ul cu majorarile de salar? (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie gera67 gera67 Buna ziua. La CIM cu timp partial, 12 ore/ luna =100lei NET in prezent, se impune act aditional ptr. marirea tarifului orar de 8, 74 lei ptr. cele 12 ... (vezi toată discuția)
Revisal- termen transmitere decizie colectiva majorare salariu minim roxana69 roxana69 Termenul de 19 zile lucratoare pentru transmitere revisal este valabil si pentru situatia in care se face decizie colectiva de modificare salariu minim? (vezi toată discuția)