avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lichidare radiere firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lichidare radiere firma

Buna ziua!
O firma suspendata 3 ani pana la 01.01.2013 cu derogare de la finante ...... Se doreste radierea ei. De la registrul comertului s-a spus ca o sa ceara ei din oficiu lichidarea cu radierea firmei prin tribunal si ca nu-l v a mai costa nimic pe administrator, deoarece in baza de date figureaza fara actualizare sediu si actele privind adunarea asociatilor prin care se dispunea radierea firmei sunt prescrise fiind din 2008. Se poate sa ceara registrul acest lucru din oficiu si deci fara costuri extra pentru administratolul firmei ?multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:28, 28 Ianuarie 2013
Da. Se poate. Conform art. 237 din Legea nr. 31/1990:

(1) La cererea oricarei persoane interesate, precum si a Oficiului National al Registrului Comertului, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii in cazurile in care:

a) societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot intruni;

b) societatea nu a depus, in cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale, situatiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii, se depun la oficiul registrului comertului;

c) societatea si-a incetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu indeplineste conditiile referitoare la sediul social sau asociatii au disparut ori nu au domiciliul cunoscut sau resedinta cunoscuta;

d) societatea nu si-a completat capitalul social, in conditiile legii.

(2) Dispozitiile alin. (1) lit. c) nu sunt aplicabile in cazul in care societatea a fost in inactivitate temporara, anuntata organelor fiscale si inscrisa in registrul comertului. Durata inactivitatii nu poate depasi 3 ani.

(3) Hotararea tribunalului prin care s-a pronuntat dizolvarea se inregistreaza in registrul comertului, se comunica directiei generale a finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, pe cheltuiala titularului cererii de dizolvare, acesta putand sa se indrepte impotriva societatii.

(4) In cazul mai multor hotarari judecatoresti de dizolvare, pentru situatiile prevazute la alin. (1), publicitatea se va putea efectua in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, in forma unui tabel cuprinzand: codul unic de inregistrare, denumirea, forma juridica si sediul societatii dizolvate, instanta care a dispus dizolvarea, numarul dosarului, numarul si data hotararii de dizolvare. In aceste cazuri, tarifele de publicare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, se reduc cu 50% .

(5) Orice persoana interesata poate face recurs impotriva hotararii de dizolvare, in termen de 30 de zile de la efectuarea publicitatii, in conditiile alin. (3) si (4). Dispozitiile art. 60 alin. (3) si (4) se aplica in mod corespunzator.

(6) La data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti de dizolvare, persoana juridica intra in lichidare, potrivit prevederilor prezentei legi.

Cu stima.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra complet.
Ref la art. 6
(6) La data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti de dizolvare, persoana juridica intra in lichidare, potrivit prevederilor prezentei legi

lichidare egal radiere? se dorea radierea ei.
Nu va bucurati asa de tare...Numai in situatia in care nu s-a numit lichidator registrul comertului radiaza gratis societatea. Daca orice persoana interesata solicita numirea unui lichidator, acesta trebuie platit. In principiu cei de la DGFP numesc lichidatorii.Dizolvarea este o stare a societatii indreptata spre lichidare urmata de radierea din registrul comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea patrimoniului in posesia actionarilor stelian67 stelian67 Am avut o societate comerciala care in timp ce se afla cu activitatea suspendata a fost dizolvata pentru nedepunerea situatiilor financiare. Societatea nu are ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl cu asociat unic Lucian S Lucian S Dupa dizolvarea SRL ce se intampla cu creantele acesteia ? Poate asociatul unic sa la recupereze si cum ? Ce se intampla cu creantele si cine este ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate comerciala casanova casanova Poate fi dizolvata o societate comerciala prin hotarare judecatoreasca fara a mai parcurge pasii prin Registrul comertului ? (vezi toată discuția)