avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contributie sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contributie sanatate

Buna ziua!
Un angajat cu contract de munca care are pe langa si un contract de colaborare cu o societate de brokeraj asigurari este obligat sa plateasca pe langa impozitul pe venit (comisioanele din politele incheiate) si contributia de 5,5 % pentru sanatate?
Cel mai recent răspuns: ohiki , utilizator 09:21, 29 Ianuarie 2013
Depinde ce este scris in contractul de colaborare. Daca se prevede acest lucru, trebuie platit. sau poate este cu stopaj la sursa.
Mi se retin la sursa cei 5,5 % plus impozitul de 16 % intrebarea mea era daca este corect acest lucru tinand cont de faptul ca sunt angajata si mi se retine sanatatea si in baza contractului de munca. Sa inteleg ca pentru orice venit suplimentar trebuie platita sanatatea ?
Si daca nu se retine la sursa decat cei 16 % atunci sanatatea sunt obligata sa o platesc pentru acele venituri? Daca da, unde trebuie platita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass iliesavinel iliesavinel Buna ziua , In 2011 am fost agent asigurari. Pentru sumele primite am platit impozit 16 %. Acum cateva zile am primit de la Casa de Asigurari de Sanatate ... (vezi toată discuția)
Contract de agent, asistent in brokeraj - taxe?? CSORIK ILONA CSORIK ILONA Sunt angajata cu CIM pe durata nedeterminata(8 ore/zi) si in timpul liber realizez ca persoana fizica neautorizata - venituri din activitati independente in ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale ContSters23466 ContSters23466 Sunt incadrata cu norma intreaga si contract pe durata nedeterminata cu salar de baza la institutie de stat unde mi se opreste lunar darile (CAS, CASS, somaj, ... (vezi toată discuția)