avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... neplata ratelor la credit de nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

neplata ratelor la credit de nevoi personale

Am un credit de nevoi personale fara girant, fara garantii, incheiat in 2007.
De un an si jumatate nu am mai putut plati ratele
In prezent, am reusit sa obtin un venit lunar stabil (fara contract de munca), care mi-ar putea permite sa reincep sa platesc, dar nu la nivelul initial, 400 lei, ci doar 150-200 lei
mentionez ca somatiile bancii si firmei de recupare au incetat cu desavarsire de aproximativ 3 luni.
As dori sa stiu daca exista posibilitatea sa renegociez cu banca, desi nu pot aduce dovada venitului obtinut, si sa pot plati lunar 150-200 lei in contul creditului
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 10:01, 29 Ianuarie 2013
De atata timp cel mai probabil creditul a fost cesionat unei firme de recuperari creante. Aflati cui si vorbiti cu acestia sa faca un plan de rambursare pe care sa vi-l permiteti. Doar in scris, nu acceptati plati dupa vorbe/telefoane.
multumesc pentru raspuns
Problema este ca nici firma de recuperari creante nu mai da nici un semn de viata.
Ce se poate intampla in aceste conditii?
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
ganciumonica, utilizator
Dupa 3 ani se prescrie,d aca nu se trece la executare silita, dar in acest timp se aduna niste penalitati. Ei pot sa ceara executarea cu o luna inainte de termenul de prescriptie si sa va oblige si la plata penalitatilor.
Executarea silita se poate face fara ordin judecatoresc?
Daca nu am bunuri pe numele meu si nici un venit lunar legal, ce se poate intampla? O pot executa silit pe fiica mea?
Nu, daca fata nu a garantat sau nu e coplatitor in acest contract.
Daca in momentul asta aveti cum sa platiti cat de putin, nu trebuie sa asteptati ca ei sa va notifice, nu va impiedica nimeni sa platiti. Penalitatile curg.

Alte discuții în legătură

Credit fara restante trimis la firma de recuperari stelarman stelarman Buna ziua !problema e urmatoarea ; sunt girant coplatitor la un contract de credit al unui coleg, care mai avea un alt credt mai mare la aceeasi banca. Acesta ... (vezi toată discuția)
Pot da banca in judecata? danhof danhof Buna ziua, Nu stiu daca problema mea se incadreaza la acest capitol,dar nu am stiut sa o incadrez in alta parte. Am luat un credit de la o banca in 2005, ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla daca nu mai platesc creditul la banca? daniel71sto daniel71sto Buna seara! Am contractat un credit de nevoi personale in urma cu 3 ani, la momentul respectiv am solicitat rambursarea creditului in 48 de luni si nu s-a ... (vezi toată discuția)