avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz in cazul in care am fost concediat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz in cazul in care am fost concediat

Buna ziua. Am o intrebare legata de respectarea preavizului in cazul in care am fost concediat. Vreau sa stiu daca exista o posibilitate ca in cazul in care am fost concediat, sa nu mai fiu nevoit sa lucrezi la respectivul loc de unca inca 20 de zile lucratoare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 30 Ianuarie 2013
banuiesc ca pe cererea de demisie trebuie sa scrie si motivul pt care voi fi concediat. sau sa scrie acolo in baza articolului....X...daca eu nu stiu ce inseamna articolul ala sunt obligat sa semnez cererea aia pe loc? sau pot de exemplu sa ma intorc acasa, sa ma interesez ce presupune acel articol...
Nu confundati demisia cu concedierea .. in acest sens, cum va inceta raportul dvs de munca ? ... ori prin concediere , ori prin demisie?
Concedierea nu este totuna cu demisia.
prin concediere

imi cer scuze daca exprimarea a avut de suferit. treaba sta in felul urmator: eu am fost sunat ca azi sa ma prezint la locul de munca, ca sa semnez demisia. dar mai mult ca sigur este vorba de o concediere, in sensul ca ei nu au mai fost multumit de prestatiile mele. as vrea sa stiu in aceasta situatie daca exista posibilitate sa nu respect eventualul preaviz de 20 de zile si daca am dreptul la ceva compensatoriu.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
Arnie, utilizator
Daca ati fost sunat sa semnati demisia, atunci nu mai este vorba despre concediere .. cred ca ar fi cazul sa ne spuneti exact ce ati semnat sau ce urmeaza sa semnati ..

Alte discuții în legătură

Desfiintarea postului,concedierea lory98 lory98 Sunt chemata la servici pentru a-mi semna demisia din partea angajatorului pe motiv ca se desfiinteaza postul.Momentan sunt in concediu de odihna trimisa ... (vezi toată discuția)
Incetare contract AndreeaNec AndreeaNec Buna ziua! Din anul 2013 lucrez la o firma privata. In toti acesti ani, contractul individual de munca a fost reinnoit fara stirea mea si fara a semna ceva ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)