avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa, reducere capital, suspendare...?va rog un ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa, reducere capital, suspendare...?va rog un raspuns

- detin o firma a carei suspendare expira la data de 31.01.2013.

Firma are datorii la stat si credite neachitate. In actele(doar in acte) societatii exista o semiremorca,

Capitalul firmei este de 25 350Ron, bani care au fost consumati pentru achitarea unor datorii la stat mai vechi(pot face dovada).


trebuie mai intai redus capitalul social si apoi inceputa procedura de insolventa?

sau se poate proceda direct la insolventa? asociatul este excecutat in limita capitalului social de 200Ron? sau in cazul meu in limita capitalului de 25350Ron?

Mai este o problema, de la data suspendarii nu au fost depuse situatii contabile.

Sau cel mai bine ar fi sa reduc capitalul social si sa suspend firma pana la rezolvarea problemei situatiilor contabile? cat rau imi pot face creditorii in tot acest timp?
Cel mai recent răspuns: ancut75 , utilizator 10:23, 15 Februarie 2013
Pana cand firma intra in lichidare datoriile se tot umfla.
Nu exista o solutie asa zis ..."cea mai buna".
Insa ce puteti face este sa va consultati cu cineva de meserie (practician in insolventa, contabil bun, etc) si in functie de datele concrete ale firmei dvoastra sa alegeti solutia cea mai putin rea pentru dvoastra.
Lichidarea este o problema spinoasa si vasta. Datele oferite aici de catre dvoastra sunt insuficiente pentru un raspuns obiectiv.
Buna ziua, multumesc pentru raspuns, am luat legatura cu avocat, contabil si cu practician in insolventa, dar toti mi-au pus in fata o lista cu acte necesare insa nici unu nu mi a raspuns concret.
ce fel de date ar mai trebui sa ofer pentru a se putea oferi un raspuns. .. oare?
Intrati direct in insolventa la cererea debitorului, adica a d-voastra. Actele le gasiti in Legea 85/2006, cititi cu atentie si o sa va dumiriti si singura.
Nu aveti nevoie nici de declaratii depuse, de nimic.


"Lichidarea este o problema spinoasa si vasta. Datele oferite aici de catre dvoastra sunt insuficiente pentru un raspuns obiectiv. "

Datele expuse sunt absolut suficiente, iar in cazul d-voastra lichidarea nu este nici spinoasa si nici vasta !.

Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
ContSters259670, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns. O sa citesc cu atentie legea O zi buna.
ancut75 a scris:

Buna ziua, multumesc pentru raspuns, am luat legatura cu avocat, contabil si cu practician in insolventa, dar toti mi-au pus in fata o lista cu acte necesare insa nici unu nu mi a raspuns concret.

Stiu ca in practica asa se intampla de cele mai multe ori, nimeni nu are timp sa vorbeasca, sa analizeze, sa aprofundeze o problema ... trebuie sa cautati specialistii care va pot asculta cu atentie. Daca cei pe care i-ati intrebat nu v-au dat un raspuns concret, inseamna ca nu v-ati adresat cui trebuie.

Sa bagati dvoastra firma in lichidare, nu-i greu ... insa de ce am spus ca lichidarea este o problema spinosa? Pentru ca de pasii pe care ii veti face de aici incolo depinde daca veti plati dvoastra personal pentru acele datorii sau nu. In rest ... pareri o sa tot auziti.

Alte discuții în legătură

Suspendare firma BellaBlue BellaBlue Buna seara, In anul 2007 am deschis o firma cu un administrator din alta tara. Aceasta a functionat pana in 2009, cand din cauza ca administratorul a ... (vezi toată discuția)
Faliment Pop Claudia Pop Claudia o firma in faliment cu un bun pe ea adica un cap tractor cand si cum se face vanzarea bunului cine decide acest lucru si cine face evaluarea bunului si cine ... (vezi toată discuția)
Rog indrumare BellaBlue BellaBlue Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In anul 2010 am suspendat o firma de resurse umane intrucat era nerentabila si in plus am mai primit si o amenda de la ITM.Am ... (vezi toată discuția)