avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Rog indrumare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Rog indrumare

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
In anul 2010 am suspendat o firma de resurse umane intrucat era nerentabila si in plus am mai primit si o amenda de la ITM.Am tinut firma, respectiv chirii, salarii, etc din sume proprii. Doresc sa renunt la aceasta firma in conditiile in care ITM-ul, in urma unei amenzi de 5000 RON a pus poprire pe contul firmei de la banca (care a fost si va ramane pe zero).Nu stiu ca optiuni am sa o inchid cu costuri minime.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Elena Bostina , Avocat 21:09, 17 Septembrie 2013
Luati legatura cu un practician in insolventa. Ii aratati situatia si actele.
Introduceti cerere la tribunal de deschidere a procedurii de insolventa.
Platiti onorariul practicianului (undeva intre 1000 si 3000 lei plus sau fara TVA), depinde cum va intelegeti si procedura isi urmeaza cursul.
Daca sunt bunuri pe firma se vand bunurile si se platesc toate (sau in parte) darile.
Daca nu sunt bunuri pe firma, nu se vor plati darile.
Daca lichidatorul nu va gaseste pe dvoastra ca persoana fizica vinovat de starea firmei, se inchide procedura, se lichideaza firma si se radiaza.
Va multumesc
Buna seara .
Mai este o mica ,,piedica "...fiscul sau alti creditori majoritari .Si acestia poate introduce cerere de antrenare a raspunderii patrimoniale,daca nu o face lichidatorul .
Cu stima,
Marius Bote .
Cea mai buna solutie este sa solicitati intrarea in insolventa. Exista sanse sa nu fiti obligati la plata sumelor datorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare firma BellaBlue BellaBlue Buna seara, In anul 2007 am deschis o firma cu un administrator din alta tara. Aceasta a functionat pana in 2009, cand din cauza ca administratorul a ... (vezi toată discuția)
Insolventa gilisor gilisor Avem o firma mica de paza. Conturile firmei au fost blocate pentru neplata unor penalitati si o amenda. Putem introduce firma in insolventa? Cum putem proceda ... (vezi toată discuția)
Lichidare firma odica odica va rog sa ma ajutati cu un sfat. o firma care a fost suspendata din anul 2010 pana azi 07.07.2013 si are datorii la stat care este modul de a o inchide ,iar ... (vezi toată discuția)