avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... varsta pensionarii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

varsta pensionarii

Buna ziua,

Unul dintre vecinii mei ajuns la varsta de 65 de ani ar vrea sa se pensioneze. Pana in anii '90 a lucrat la o intreprindere de stat, iar dupa desfiintarea acesteia a lucrat in constructii prin diferite locuri din tara cat si din strainatate Israel.

Ce staturi ati avea pentru un asemenea caz, o persoana ce doreste sa-si faca un dosar de pensionare.
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 21:35, 24 Februarie 2013
Daca are 65 ani si cel putin 15 ani lucrati se poate pensiona. Sa mearga la casa de pensii ia o cerere tip pt. pensie de limita de varsta, o completeza si depune actele necesare (copie si original carnet munca, copie si original livret militar, BI copie, copie certificat nastere, adeverinte cu sporurile avute si cu incadrare in gr. de munca daca e cazul - in original etc). Pt perioada lucrata in Israel, daca a lucrat cu contract de munca sa intrebe tot la casa de pensii la compartimentul pensii internationale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie dubla cetatenie extracomunitar Marirom Marirom Fratele meu locuiește în SUA și are dubla cetățenie. Împlinește 62 de ani și dorește sa beneficieze de pensie pentru perioada lucrata în Romania ... (vezi toată discuția)
Pensionare cire35 cire35 Buna seara.taical meu e nascut in 16-04-1950.iar el are 35 de ani de serviciu din care 30 in gr a 2 a. bine inteles cu armata cu tot . in ce an poate iesi la ... (vezi toată discuția)
Contribuția de 2% pe salariu mfrasineanu mfrasineanu Am lucrat in România din anul 1971 pina in anul 1990. Locuiesc in America si nu știu cu sa procedez sa depun dosarul de pensie pt.limita de virsta. Nu am ... (vezi toată discuția)