avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parerea avocatilor in cadrul dosarului penal...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parerea avocatilor in cadrul dosarului penal...



Am ascultat aseara declaratia domnului Dan Voiculescu, si am ramas uimit/uluit de tactica sa de aparare:

"Dosarul de care vorbim noi are opinie juridică a 22 de avocați din România și din străinătate. Toate cele 22 de rezultate ale expertizei spun același lucru. Nu vreau să spun, nu vreau să discut, nu vreau să implic în spațiul public judecarea dosarului meu, dintr-un singur motiv: respectul pentru Justiție."

Pot ele avea vreo valoare juridica. Se practica asa ceva in viata de zi cu zi?
Nu de alta dar pt. multi judecatori nici macar "jurisprudenta" nu constituie "izvor de drept penal" (intru totul de acord cu ei)

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:05, 30 Ianuarie 2013
Sa fim seriosi!Astfel de "expertize" nu au nicio relevanta in pronuntarea unei hotarari ci doar rolul de a prosti opinia publica sau eventual, daca cineva super bogat are probleme cu legea si nu mai are rabdare pana la finalul procesului,consulta 100 de avocati in speranta ca toti ii vor spune ce vrea sa auda si in acest fel se mai reduce din tremuratul fundului.

Am mai auzit eu ceva asemanator la un avocat care incerca sa demonstreze instantei ca inculpatul nu prezinta pericol pentru ordinea publica deoarece a strans semnaturi de la toti oamenii din satul unde domicilieaza cum ca ei nu il considera periculos si se simt in siguranta in preajma unui presupus criminal impotriva caruia se judeca arestarea preventiva :rofl:
Este adevarat ca pana si jurisprudenta poate sa nu fie respectata de instante insa de regula jurisprudenta se respecta.
Jurisprudenta bazata pe normele de drept si pe jurisprudenta CEDO nu poate sa nu fie respectata deoarece se ajunge la incalcarea legii si a dreptului la un proces echitabil.

Jurisprudenta cu privire la individualizarea judiciara a pedepsei poate constitui insa un alt aspect si in aceasta chestiune pot aparea tot felul de ,,surprize" deoarece depinde foarte mult si de completul la care nimereste sa fie judecata cauza penala.

Parerea avocatilor poate avea la randul ei forta juridica a jurisprudentei cu precizarile sus aratate.
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pe mine m-a amuzat declaratia acestuia... probabil a cerut pe bune parerea unor avocati cu renume, dar totusi ...
Eu am o vorba.
In justitie nu exista sanse de 100%...indiferent de persoana si de circumstante...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

10 ani de inchisoare. Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu După cum știți deja, Dan Voiculescu a primit 10 ani de închisoare în dosarul ICA și mă gândeam când ar putea fi eliberat condiționat. ... (vezi toată discuția)
Se mai poate completa intampinarea depusa la primul termen? carmenbn carmenbn Sotul meu e parte intr-un proces civil,ca parat.In intampinarea pe care avocata a depus-o la primul termen nu a scris prea multe lucruri care sa lamureasca un ... (vezi toată discuția)
Patronul postului de televiziune antena 3 ccc19 ccc19 Buna ziua 1.Stimati avocati . Cunoasteti cazul domnului Voiculescu,patronul postului de televiziune Antena 3. Acesta a afirmat ,de foarte multe ori,ca ... (vezi toată discuția)