avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit

Pentru o masina la care am scos 2 randuri de numere rosii apoi am inmatriculat-o in Bulgaria se plateste impozit la primarie pt cele 2 luni?
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 22:25, 1 Februarie 2013
Din Legea 571/2003 - Cod fiscal, actualizata:

"ART. 264 Dobândiri şi transferuri ale mijloacelor de transport

(1) În cazul unui mijloc de transport dobândit de o persoană în cursul unui an, taxa asupra mijlocului de transport se datorează de persoană de la data de întâi a lunii următoare celei în care mijlocul de transport a fost dobândit.

(2) În cazul unui mijloc de transport care este înstrăinat de o persoană în cursul unui an sau este radiat din evidenţa fiscală a compartimentului de specialitate al autorităţii de administraţie publică locală, taxa asupra mijlocului de transport încetează să se mai datoreze de acea persoană începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care mijlocul de transport a fost înstrăinat sau radiat din evidenţa fiscală.

Da, trebuie sa platiti impozit pentru cele doua luni care au curs de la data dobandirii, pana la data inmatricularii in Bulgaria.
Am sunat la fisc si cei de acolo mi-au spus ca nu se plateste impozit pe cele 2 luni daca nu am inmatriculat-o in tara.In plus cand am scos cel de-al doilea rand de nr rosii nu am platit aceea taxa de 50 ron pt ca am fost intrebat daca o inmatriculez in tara (numai in acest caz plateam aceea suma )Nu ma inteleg cu cea de la primarie ca nu e corect ce face
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
bgigi, utilizator
Precizarile din lege nu fac referire la momentul inmatricularii, ci la momentul dobandirii. Daca achizitionati un mijloc de trasnport si nu doriti sa-l inmatriculati din diverse motive, asta nu va scuteste, conform legii, de impozit.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Mirela Durnea - Expert contabil, Contabil
Inseamna ca si cei de la fisc cunosc legea la fel de bine ca si mine iar cei de la primarie fac legea dupa bunul plac.
Nu stiu, poate exista un amanunt pe care nu l-ati precizat sau poate exista anumite exceptii stabilite pe plan local. Eu din lege asa inteleg, ca trebuie sa platiti impozit pentru perioada in care ati detinut mijlocul de transport in Romania.
Daca personalul de la finantele locale va spun ca nu aveti de platit...inseamna ca au probabil un motiv sa faca asta.

Alte discuții în legătură

Impozit alexandrubraicu alexandrubraicu daca masina este cu nr provizoriu trebuie se platesc impozit la primarie (vezi toată discuția)
Impozit auto GyXoNeS GyXoNeS Buna ziua am revenit si eu cu o intrebare.Exista vreo modalitate legala de a scuti impozitul auto al unei masini care la ora actuala figureaza in baza de date ... (vezi toată discuția)
Impozit auto calytul calytul cu ce data trebuie achitat impozitul auto daca eu am cumparat masina in anul 2010 in alta tara si am certificatul, cartea masinii omologata in 2013 in Romania? (vezi toată discuția)