avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit auto

Buna ziua am revenit si eu cu o intrebare.Exista vreo modalitate legala de a scuti impozitul auto al unei masini care la ora actuala figureaza in baza de date a unei tari din UE?Cei de la primaria locala imi cer impozit doar pt ca este inregistrata pe numele meu si au luat-o in evidenta lor.Masina nu este inmatriculata in romania.Nu mi se pare normal sa platesc impozit in 2 tari in acelasi timp.Cum pot rezolva problema???Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 14:46, 18 Iulie 2011
codul fiscal:
ART. 261

Reguli generale

(1) Orice persoană care are în proprietate un mijloc de transport care trebuie înmatriculat în România datorează o taxă anuală pentru mijlocul de transport, cu excepţia cazurilor în care în prezentul capitol se prevede altfel.

norme:
(2) Prin sintagma mijloc de transport care trebuie înmatriculat, prevăzută la art. 261 alin. (1) din Codul fiscal, se înţelege orice mijloc de transport, proprietate a unei persoane fizice sau a unei persoane juridice, şi care, potrivit legii, face obiectul înmatriculării.

De aici rezulta ca trebuie indeplinite doua conditii, simultan, pentru ca un auto sa fie impozitat in Romania :
- conditia de proprietate
- conditia de inmatriculare

Daca una din cele doua conditii nu este indeplinita ( ma rog, cu exceptia inmatricularii temporare , dar nu e cazul ) , atunci nu se poate stabili impozit pentru respectivul auto.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit alexandrubraicu alexandrubraicu daca masina este cu nr provizoriu trebuie se platesc impozit la primarie (vezi toată discuția)
Impozit bgigi bgigi Pentru o masina la care am scos 2 randuri de numere rosii apoi am inmatriculat-o in Bulgaria se plateste impozit la primarie pt cele 2 luni? (vezi toată discuția)
Impozit auto la primarie GyXoNeS GyXoNeS Anul trecut mi-am adus din strainatate un autoturism.Am fost la primarie pentru a lua aceea chitanta de 52 de lei pentru a putea incepe procedurile de ... (vezi toată discuția)