avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare ca bun comun, constructie edificata in ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare ca bun comun, constructie edificata in timpul casatoriei

buna ziua
in urma unei dezmenbrari sotul meu a ramas cu o parcela de 300m cu constructie,cum putem face ca intabularea sa fie pe amandoi???proiectul contructiei este pe amandoi dar autorizatia de constructie este doar pe el
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
narcidani, utilizator
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 19:46, 12 Martie 2013
Cu actul de casatorie si autorizatia de construire dovediti ca acea constructie a fost edificata in timpul casatoriei.
Domnul care se ocupa de dezmembrare si intabulare a spus ca este nevoie de declaratie la notar cum ca este bun comun
oare asa este?sau sa mai consult alt notar??
inca ceva : autorizatia de constructie este doar pe sotul meu
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
narcidani, utilizator
Depinde si cand v-ati casatorit , daca inainte sau dupa intrarea in vigoare a noului cod civil (01.10.2011). La incheierea casatoriilor dupa 01.10.2011 , este obligatorie alegerea regimului matrimonial prin conventie matrimoniala.
Daca sunteti casatoriti anterior acestei date (01.10.2011), conform codului familiei art 30 este bun comun si nu trebuie declaratie notariala chiar daca autorizatia a fost eliberata doar pe numele sotului.
multumesc pentru raspuns...nota 10=D>
la noi este putin mai ciudat,aceasta bucata de teren sotul a primit-o mostenire de la tatal sau,acum facem dezmembrare ca sa fie terenul pe el si apoi intabulare,noi suntem casatoriti din 04.06.2011 si vrem ca actele sa fie pe amandoi
am facut dezmembrarea,acum acea bucata de teren este doar pe numele lui,ce trebuie sa facem sau mai bine zis ce acte ne trebuie ca sa facem intabularea pe amandoi
mentionez faptul ca proiectul casei este pe amandoi dar autorizatie de constructie este doar pe el

Alte discuții în legătură

Rectificare carte funciara 011209 011209 Buna ziua, Va scriu pentru ca am foarte multe nelamuriri in legatura cu pasii ce trebuie urmati dupa achizitionarea unui teren.Acesta a fost obtinut ... (vezi toată discuția)
Un sfat vă rog Stoica Lenuta Andreea Stoica Lenuta Andreea Vreau să trec casa care am făcut-o și pe numele soției, terenul este pe numele meu când sa făcut actele vânzare cumpărare pt teren, am construit o ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa veropmd veropmd Buna ziua, am si eu o nelamurire. Eu si sotul meu, am construit o casa pe un teren pe care il avea sotul meu inainte de casatorie. Toate autorizatiile de ... (vezi toată discuția)