avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii D112 lunar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

D112 lunar

Buna ziua,
Conform Ordonantei 30/2011, in situatia in care o firma care in anul fiscal 2012 a optat pentru declararea si plata lunara a impozitelor la salarii,desi se incadra cf ordonantei la trim, pentru anul 2013, trebuie depusa iar declaratie de mentiuni, daca firma nu face nici o modificare, si doreste sa declare la fel ca in anul precedent?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: stelach , utilizator 10:00, 1 Februarie 2013
Nu, declaratia de mentiuni 010 se depune doar daca intervin modificari in vectorul fiscal.
NU.
Astazi am fost la fisc, si trebuie depusa D010, in fiecare an, chiar daca nu sunt modificari fata de anul trecut.
"(1) Persoanele fizice şi juridice prevăzute la art. 296^3 lit. e), la care îşi desfăşoară activitatea sau se află în concediu medical persoanele prevăzute la art. 296^3 lit. a) şi b) şi entitățile prevăzute la art. 296^3 lit. f) şi g) sunt obligate să depună lunar, până la data de 25 inclusiv, a lunii următoare celei pentru care se datorează contribuţiile, declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate.

(1^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), plătitorii de venituri din salarii şi asimilate salariilor prevăzuţi la art. 58 alin. (2), în calitate de angajatori sau de persoane asimilate angajatorului, depun trimestrial Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate aferentă fiecărei luni a trimestrului, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului. (se aplică începând cu veniturile aferente lunii oct. 2011)

(1^6) Persoanele şi entităţile prevăzute la alin. (1^1) care au optat pentru depunerea declaraţiei în condiţiile alin. (1) pot trece la regimul de declarare prevăzut la alin. (1^1) începând cu luna ianuarie a anului pentru care s-a depus opţiunea."

De unde se intelege ca platitorii care trebuiau sa depuna D112 trimestrial si au optat pentru depunerea lunara, pot reveni la depunere trimestriala incepand cu luna ianuarie a anului pentru care au depus optiunea de a reveni. Daca nu au depus optiunea de a reveni la depunere trimestriala, vor depune in continuare lunar.
Va multumesc foarte mult .
Numai ca, cei de la fisc, au propria interpretare si era ieri la fisc o nebunie.Sa depuna o hirtie care de fapt nu modifica nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere si plata trimestriala d112 stelach stelach Buna ziua, Prin Ordonanta 30/2011 pentru modificarea si completarea codului fiscal incepand cu luna oct.2011 , se introduce optiunea de a depune si plati ... (vezi toată discuția)
Declaratia 010 rodia rodia Buna ziua, Am rugamintea daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Firma nou infiintata (microintreprindere) angajeaza de la 1 octombrie 2013 un nr. de 7 ... (vezi toată discuția)
termen-limita 25 septembrie pentru optiunea de depunere lunara a declaratiei 112  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu Modelul declaratiei 112 a fost reglementat si aprobat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala. ANAF a stabilit astfel cum va fi continutul formularului ... (vezi toată discuția)