avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii decizie de impunere contributie de sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

decizie de impunere contributie de sanatate

O cunostinta a primit de la Casa de asigurari de sanatate, pe data de 6 ianuarie 2013, o decizie de impunere emisa pe data de 14.12.2012 privind contributia de sanatate aferenta anului 2007 si, evident, majorari care depasesc debitul. In 2007 persoana in cauza a lucrat cu contract de cesiune drepturi de autor la un ziar.
Ce ne sfatuiti ?
Este prescrisa sau nu suma ?
Sa achitam numai debitul ? Ce se va intampla mai departe ???
Cel mai recent răspuns: sabinna , utilizator 19:35, 31 Ianuarie 2013
1.Majorarile nu trebuie sa depaseasca debitul.
2.Prescrierea creantelor bugetare are termen de 5 ani.
3.Cereti recalcularea majorarilor incat acestea sa nu depaseasca debitul.
Conform art.120 din Codul de procedura fiscala, dobanzile se calculeaza pentru fiecare zi de intarziere,incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate.La fel si in cazul penalitatilor de intarziere,peste termenul de 30 de zile de la scadenta(art.120^1).Deci,in ambele situatii calculul se face pana la stingerea obligatiilor,chiar daca se depaseste valoarea debitului.Conform art.91 din acelasi cod,termenul de prescriptie este de 5 ani.Acesta incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care s-a nascut creanta fiscala,deci cu anul 2008.Decizia fiind emisa la data de 14.12.2012.,suma nu este prescrisa.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributii sanatate biser biser Va rog daca puteti sa-mi spuneti cum sa procedez in urmatoare situatie :am un if ,si luna aceasta ianuarie 2013 ,mi-a venit de plata de la cnasp,o suma de ... (vezi toată discuția)
Stingerea creantelor fiscale nobil nobil In 3 martie am primit o instiintare privind stingerea creantelor fiscale de la ANAF si ea face referinta la declaratiile depuse incepind cu data de ... (vezi toată discuția)
Penalitati la impozitele locale Tassaly Tassaly Buna ziua ! As dori sa aflu nivelul penalitatilor si a dobanzii aplicabila conform legiilor in vigoare la intarzierile de plata al taxelor si ... (vezi toată discuția)