avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... proves verbal de stingere datorie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

proves verbal de stingere datorie

Daca doua societati au avut raporturi comerciale si au emis facturi fiecare, omitandu-se sa se faca compensarile la momentul potrivit, se pot stinge debitele prin incheierea unui proces verbal prin care ambele renunta la drepturile asupra debitelor si consimt ca acestea sa se stinga reciproc? mentionez ca datoriile sunt vechi de 5-6 ani si e nevoie sa fie scazute din contabilitate. va multumesc
Cel mai recent răspuns: dantintesan , utilizator 11:43, 31 Ianuarie 2013
Buna seara,

De ce nu faceti compensarea prin I.M.I.?
Imi puteti da va rog cateva detalii?
Sumele respective se pot stinge prin compensare la IMI, in baza HG 685/1999 pentru aprobarea Normelor metodologice privind monitorizarea datoriilor nerambursate la scadenta ale contribuabililor, persoane juridice.

www.avocatnet.ro/content/art...
[ link extern ] /
[ link extern ]
[ link extern ] /
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensari tasia tasia Va rog sa-mi spuneti procedura prin care se pot face compensari intre doua firme, daca suma de compensat este mai mare de 10000 lei si depaseste 30 de zile de ... (vezi toată discuția)
Compensare Flori David Flori David Se poate face compensarea datoriilor reciproce intre 2 societati (SRL si SA) pe baza documentului \\"protocol de compensare\\" semnat de ambele parti, redactat ... (vezi toată discuția)
Ordin de compensare monicagheorghe monicagheorghe Buna ziua, Va solicit un raspuns la urmatoarea nelamurire: sunt agentul economic initiator al unui ordin de compensare cu o societate. Nu stiu care ... (vezi toată discuția)