Ok, plangere in contencios impotriva refuzului celor de la finante de a da curs cererii (desi AFP a precizat in adresa raspuns ca aceasta nu reprezinta act admin. fisc. sau ..altul) dar..si o plangere penala impotriva ...AN, intrucucat persoana in cauza chiar nu a semnat si intocmit acea declaratie .
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Irina S. daca intradevar altcineva a intocmit, semnat si depus respectivele declaratii fara a avea acest drept, eu sunt de parere ca situatia respectiva poate fi rezolvata in felul urmator. Astfel, daca tot doreste sa faca o plangere penala impotriva celui care a intocmit si semnat declaratiile respective, cel prejudiciat astfel are dreptul sa se constituie parte civila in cursul procesului penal pentru a-si acoperii intreaga dauna suferita. (a se vedea codul de procedura penala) Prejudiciul poate fi acoperit si pe calea unei actiuni civile separate. Nu sunt expert fiscal dar eu asa stiu ca orice declaratie fiscala poate fi corectata prin depunerea unei declaratii rectificative. In urma rectificarilor facute probabil (din punct de vedere legal cu siguranta :D , a se vedea codul de procedura fiscala) ca veti primii o amenda pe care o puteti apoi contesta (OG 2/2001: Art.16 ,Conventia Europeana a Drepturilor Omului: art.6 Dreptul la un process echitabil) sau il puteti obliga (in justitie) pe cel care a semnat declaratiile fiscale sa o plateasca. Finantele vor emite astfel o noua decizie in functie de declaratiile rectificative fara a fi necesar sa mai atacati in instanta primele decizii (care for fi anulate sau altfel spus ,,modificate''). Cu privire la plangerea penala si recuperarea prejudiciului suferit, sa nu uitati ca ,,oricine afirma o pretentie in justitie trebuie sa o si sustina (dovedeasca)''. Daca contribuabilul doreste sa se reprezinte singur in justitie, lucru care nu e de recomandat, i-asi sugera sa consulte ,,google'' pentru informatii cu privire la intocmirea cererii de chemare in judecata si alte informatii necesare (e cel mai simplu), in rest trebuie sa-si foloseasca imaginatia daca nu are bani de un avocat.