avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1261 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general rezerva legala... cum este corect?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

rezerva legala... cum este corect?

buna ziua, am o sc nou infiintata in contul 121 profit 27.56 lei iar capitalul social este de 200 lei. cat este rezerva legala?
va multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: denisa2011 , utilizator 11:39, 31 Ianuarie 2013
Rezerva legala este deductibila în limita unei cote de 5% aplicata asupra profitului contabil, înainte de determinarea impozitului pe profit, din care se scad veniturile neimpozabile si se adauga cheltuielile aferente acestor venituri neimpozabile, pâna ce aceasta va atinge a cincea parte din capitalul social subscris si varsat sau din patrimoniu, dupa caz. Deci 1 leu, la exemplul dat de dumneavoastra.
va multumesc mult, vroiam sa fiu sigura ca am calculat corect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare profit ramonica_bubu ramonica_bubu Buna ziua! Am o firma infiintata in 2009. Vreau sa fac bilantul si am facut inregistrarea 129=1061 pt constituirea rezervei legale (cu suma 20% din ... (vezi toată discuția)
Constituire rezerva legala felisana felisana Firma a fost infiintata anul trecut. A inregistrat profit de 8.642lei, iar capitalul social este 1000 lei. E corect sa constitui rezerva legala in suma de 200 ... (vezi toată discuția)
Impozit profit ortansa.teodora ortansa.teodora Buna ziua, Am urmatorul caz:o firma infiintata in anul 2008 si care a incheiat anul pe pierdere(6483lei).Doresc sa recalculez impozitul pe profit pe trim.3, ... (vezi toată discuția)