avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general diurna 2013
Discuție deschisă în Contabilitate în general

diurna 2013

Buna ziua,

Care este diurna interna maxima deductibila, a ramas tot 13x2,5=32,50 lei
Ce este peste se considera cheltuiala nedeductibila ?
Daca diurna depaseste 32,5 angajatul platetse impozit pe diruna ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: MBG , utilizator 19:49, 28 Martie 2013
Pentru tot ceea ce depaseste limita de 2,5 ori nivelul stabilit prin hotărâre a Guvernului pentru personalul din instituţiile publice, se vor plati contributii sociale, indiferent ca angajatul face parte din institutie publica sau privata ori entitate juridica constituita in scop nepatrimonial.
De asemenea, pentru tot ceea ce depaseste limita de 2,5 ori nivelul stabilit prin hotărâre a Guvernului pentru personalul din instituţiile publice, se va plati impozit, deoarece aceste sume sunt considerate venituri asimilate salariilor.
nu stiam sigur daca a rama 2,5 x diurna minima 13 . Inteleg ca doar ce depaseste intra la impozitare

Multumesc !
unde scrie ca ce depaseste 2.5 se platesc contributii sociale?
Incapind cu 01.02.2013
og 8/2013
pt impozit
25. La articolul 55 alineatul (2), literele i) si j^1) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"i) indemnizatia primita de angajati pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, in tara si in strainatate, in interesul serviciului, precum si orice alte sume de aceeasi natura, pentru partea care depaseste de 2,5 ori nivelul legal stabilit prin hotarare a Guvernului pentru personalul din institutiile publice;

pt contributii

80. La articolul 296^4 alineatul (1), litera m) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"m) indemnizatiile primite in perioada delegarii si detasarii in alta localitate, in tara si in strainatate, in interesul serviciului, precum si orice alte sume de aceeasi natura, pentru partea care depaseste limita a de 2,5 ori nivelul stabilit prin hotarare a Guvernului pentru personalul din institutiile publice."
multumesc! deci se retin doar contributii individuale.sa inteleg ca angajatorul nu mai plateste nimic ? inseamna ca se va schimba si del 112

Alte discuții în legătură

Impozitarea diurnei og 8/2013 22.08.2009 22.08.2009 va rog a ma ajuta la urmatoarea intrebare : Cf. OG 8/20013 de la 01.02.2013 \\"g) indemnizaţiile primite pe perioada delegării şi detaşării ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli NNorbert NNorbert Buna ziua Delegatul firmei, in interes de serviciu pleaca in strainatate, pe banii firmei cumpara mancare, bautura si la intoarcere aduce bonul. Cum ... (vezi toată discuția)
Diurna acordata pentru weekend Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca angajatul pleaca de joi pana marti in delgeatie sambata si duminica nu lucreaza dar este in delegatie pot sa ii dau diurna ... (vezi toată discuția)