avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ce este cifra de afaceri ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ce este cifra de afaceri ?

Din ce se compune cifra de afaceri ? Cat ai rulat ( incasari+cheltuieli) ? Se aplica si la II-URI ? de fapt noi ce trebuie sa platim anul acesta ?
Va multumesc !:stunned:
Cel mai recent răspuns: bestb , utilizator 10:09, 4 Februarie 2013
Cifra de afaceri cuprinde suma totală a veniturilor din operațiunile comerciale efectuate de firmă, respectiv vânzarea de mărfuri și produse într-o perioadă de timp determinată.În cuantumul cifrei de afaceri nu se includ veniturile financiare și veniturile exceptionale. În termeni corecți, cifra de afaceri reprezintă suma veniturilor aferente bunurilor livrate, lucrărilor executate, serviciilor prestate, precum și a altor venituri din exploatare,mai puțin rabaturile,remizele și alte reduceri acordate clienților. Notiunea de cifră de afaceri poate fi abordată pe mai multe categorii:cifra de afaceri totală, cifra de afaceri medie, cifra de afaceri marginală și cifra de afaceri critică, fiecare dintre acestea evidențiind câte un aspect referitor la activitatea firmei Cifra de afaceri totală(CA)reprezintă volumul total al afacerilor unei firme, evaluate la prețurile pieței, respectiv încasările totale.Ea cuprinde totaliatea veniturilor din vânzarea mărfurilor și produselor, executarea lucrărilor și prestarea serviciilor într-o perioadă de timp.
Multumesc pt. raspuns,deci in cazul meu e vb. despre 3% din incasarile din 2012 ,asa e ? Ma refer la ordonanga data de cel mai "cinstit" guvern........
Ma scuzati!!
Intervin cu o intrebare: se cuprinde in cifra de afaceri si contul 758 "venituri din vanzarea activelor" ?
Multumesc!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cifra afaceri globala AlexT. AlexT. Stie cineva cum se calculeaza cifra de afaceri globala?si ce reprezinta? (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri ani_beita ani_beita Veniturile realizate din vanzarea unui activ, inregistrate in contul contabil 7583 \"venituri din vanzarea activelor (...)\", vanzare ocazionala ... (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri Daniela04 Daniela04 BUNA ZIUA Va rog sa-mi spuneti daca la o II platitoare de TVA, cifra de afaceri este reprezentata de totalul vanzarilor sau de totalul registrului de ... (vezi toată discuția)