avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire din concediu crestere copil

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca la revenirea din concediul de crestere copil/2 ani, in cazul in care firma si-a restrans activitatea, pot beneficia de somaj, care sunt demersurile si costurile mele sau ale firmei pt aceasta? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 1 Februarie 2013
Firma trebuie sa va acorde un preaviz care nu poate fi mai mic de 20 zile lucratoare, atentie insa la prevederile art. 25 alin. 2 din OUG 111/2010:

Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
1. - Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Daca locul de munca al dvs. a fost sau va fi desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

bambi.2010


Concedierea pentru desfiintarea postului va da dreptul sa beneficiati de indemnizatia de somaj .. nu va costa nimic nici pe dvs si nici pe angajator ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen somaj anca1234 anca1234 buns ziua as avea si eu o intrebare:dupa terminarea concediului crestere copil care este termenul pentru depunerea actelor pentru somaj?va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu crestere copil ?? augustana26 augustana26 buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca o mamica ce se intoarce din ingrijire copil la implinirea varstei de 2 ani poate beneficia de somaj. Multumesc, (vezi toată discuția)
Din concediu crestere copil in somaj vasilelacramioara vasilelacramioara buna seara, va rog sa -mi spuna si mie cineva daca din concediu pentru crestere copil pot sa trec in somaj fara a mai fi angajata , daca pe 14 implineste ... (vezi toată discuția)