avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Rectificare prenume in certificatul de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Rectificare prenume in certificatul de nastere

Pe certificatul de nastere al baiatului meu este trecut incomplect numele mamei
In cazul acesta ce se poate face? Baiatul are 8ani.Acum am aflat intimplator ca nu este numele meu complect pe certificat in dreptul mamei Eu am doua prenume iar pe certificatul de nastere al baiatului este trecut doar un prenume.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:05, 1 Februarie 2013
Legea nr.119/1996

Art. 58
(1) Rectificarea actelor de stare civila si a mentiunilor inscrise pe marginea acestora se face in temeiul dispozitiei primarului unitatii administrativ-teritoriale care are in pastrare actul de stare civila, din oficiu sau la cererea persoanei interesate, cu avizul prealabil al serviciului public comunitar judetean de evidenta a persoanei.
(2) Cererile inregistrate la serviciile de stare civila ale sectoarelor municipiului Bucuresti se avizeaza in prealabil de catre seful serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor.
(3) Cererea de rectificare a actelor de stare civila si a mentiunilor inscrise pe acestea, insotita de actele doveditoare, se depune la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau la primaria unitatii administrativ-teritoriale care are in pastrare actul de stare civila ori, dupa caz, la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau la primaria de la locul de domiciliu. Cererea se solutioneaza in termen de 30 de zile prin emiterea dispozitiei prevazute la alin. (1), care se comunica solicitantului in termen de 10 zile de la data emiterii.
(4) Dispozitia prevazuta la alin. (1), precum si inregistrarea facuta in baza acesteia sunt opozabile oricarei persoane pana la proba contrara.
(5) Dispozitia prevazuta la alin. (1) poate fi contestata la instanta judecatoreasca in a carei raza teritoriala isi are sediul autoritatea emitenta, in conditiile legii.
Mergeti la starea civila cu certificatul de nastere al copilului, certif. dvs. de nastere , certif de casatorie si buletinul dvs. poate in registru sunteti corect inregistrata si in acest caz nu este necesar decat sa va completeze al 2-lea prenume sau eventual sa va schimbe certificatul. Daca nu recurgeti la rectificare, dureaza 1-2 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere cu numele de familie gresit madirai madirai buna am si eu o problema cu certificatul de naste al fetei mele acum 10 ani iam facut certificatul de nastere la ambasada si din greseala numele de familie a ... (vezi toată discuția)
Certificat pierdut si refacut cu data nasterii gresita karyna_gabriele karyna_gabriele Ma scuzati mama si a pierdut certificatul de nastere in urma cu cativa ani,locuind in Iasi a fost nevoita se mearga in satul unde a fost nascuta sa isi faca un ... (vezi toată discuția)
Greseala intr-un act de stare civila myoara69 myoara69 bunicul se numeste DES....in .certificatul de casatorie sa gresit DAS..bunicul este decedat si vreau sa deschid succesiunea cu bunica si ea avand identitatea ... (vezi toată discuția)