avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cum devii executor judecatoresc?
Discuție deschisă în Executare silită

cum devii executor judecatoresc?

Buna ziua,

Intrebarea se refera la art. 15,lit.g din legea 188/2000:
"Executor judecatoresc poate fi persoana care indeplineste urmatoarele conditii:
a) are cetatenia romana si domiciliul in Romania;
b) are capacitatea deplina de exercitiu;
c) este licentiata in drept;
d) nu are antecedente penale si se bucura de o buna reputatie;
e) cunoaste limba romana;
f) este apta din punct de vedere medical pentru exercitarea functiei;
g) a indeplinit timp de 2 ani functia de executor judecatoresc stagiar si a promovat examenul de definitivat sau, dupa caz, a exercitat timp de 3 ani o functie de specialitate juridica si a promovat concursul sau examenul de admitere in profesie. Sunt scutite de examen persoanele care au exercitat timp de 5 ani functia de judecator, procuror sau avocat, cu conditia sa fi promovat examenul de definitivat in profesia din care provin."

La ce se refera functie de specialitate juridica?...adica se considera dunctie de specialitate juridica si functie de jurist/consilier juridic la o societate comerciala? mentionez ca nu sunt membra a uniunii juristilor.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:29, 8 Februarie 2013
Categoric nu are cum sa fie un examen usor, e o meserie grea, solicitanta si cere ,,multa carte,, si mult mai multe pe langa.
Va multumesc frumos pentru raspuns
Haideti doamna, fiti serioasa. Cei batrani nici nu au terminat facultatea, habar nu au de notiuni de drept si totusi sunt executori. Doar cei tineri stiu drept.
Exista fost sef al UNEJ care este un fost sculer matriter. Multi, foarte multi executori judecatoresti sunt extrem de slab pregatiti.

Cat despre examen, e greu, dar nu pentru toti...
Eu doar am explicat procedura de inscriere si desfasurare a examenului. Nu am mentionat nimic de UNII executori aproape de varsta pensionarii care, intr-adevar, nu au trecut prin examenele prin care am trecut noi, deci nu stiu ce inseamna, dar nu ezita sa sicaneze si sa desconsidere tanara generatie. Eu respect profesia (si nu ma refer doar la cea de executor judecatoresc, respect foarte mult juristii, in general) si consider elegant si frumos sa nu comentez gradul de pregatire al nimanui, insa nu suntem bine vazuti si primiti de, repet si accenuez, UNII domni executori mai in varsta care probabil nu accepta trecerea timpului si venirea noilor generatii.
O sa mentionez ca ma refer doar la aceia pe care dvs i-ati descris. Din fericire, a aparut noua generatie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii despre profesia de executor widad widad absolventa stiinte economice ,master in domeniu,specialitatea contabilitate cum ar putea profesa ca executor judecatoresc (vezi toată discuția)
Admitere in profesia de executor (stagiar/definitiv) ContSters22096 ContSters22096 imi poate spune cineva daca dupa 3 ani de vechime in profesie juridica si promovarea examenului de admitere in profesia de exec judecatoresc voi avea calitatea ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc (cazier) florin882012 florin882012 buna ziua, va rog sa-mi spuneti raspunsul la o intrebare mai pot devenni executor judecatoresc daca am fost condamnat la 3 ani cu executare ... (vezi toată discuția)