avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conventie civila-administrator bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conventie civila-administrator bloc

Buna ziua, as dori sa stiu, daca a fost incheiata o conventie civila cu asociatia de proprietari pentru meseria de administrator in anul 2000, si de atunci exercit aceasta functie, conventia civila este in continuare valabila sau trebuie sa inchei contract de munca individual? Multumesc
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 12:01, 4 Februarie 2013
sanda65 a scris:

am un vecin care este contabil - casier la o asociatie mica (10 apart. ), administrator nu are , este angajat cu conventie civila .Poate sa aiba probleme ?

Poate sa aiba probleme.

Varianta usoara:
Se pot da amenzi pentru ca nu s-a incheiat contract de munca. De catre ITM de regula sau chiar si organul fiscal. Parca 2000 era amenda.

Varianta grea.
Se considera ca munca prestata in tot acest timp in baza conventiei civile, este de fapt munca dependenta. Iar in acest caz se vr recalcula, retroactiv, toate contributiile ce trebuiau platite, atat din partea asociatiei cat si din partea angajatului. La fel ca in cazul salariilor.
Sumele de plata pot ajunge foarte mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare stoianavadanei stoianavadanei va rog sa-mi spuneti, daca femeia de serviciu la asociatia de proprietari este angajata cu conventie civila nu cu c.i.m. iar asociatia plateste toate taxele ... (vezi toată discuția)
Angajarea administratorului numai cu cim?alta solutie? bogdanbobi bogdanbobi Buna ziua, Va deranjez cu o problema mult discutata. La noi la bloc este un administrator nou de la 01.05. Acesta nu poate fi decat cu CIM? Conventie civila ... (vezi toată discuția)
Mai este valabil conventia civila in cadrul asociatiei de proprietari iancustirbu iancustirbu am auzit discutii ca unele din asoc de proprietari au primit amenda pentru angajarea cu conventie. (vezi toată discuția)