avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... capital social
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

capital social

buna seara,

am rugamintea sa-mi spuneti in ce conditii poate fi retras un capital social al unei firme, si mai ales cine are dreptul sa-l retraga?
se poate retrage in numerar pe baza unor facturi sau este obligatoriu virat in contul firmei respective?
avocatul imputernit sa infiinteze firma il poate retrage fara sa anunte administratorii / actionarii?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 07:22, 2 Februarie 2013
Capitalul social al unei societatii nu poate fi retras, eventual un asociat se poate retrage din societate, implicit luandu-si si capitalul pe care l-a adus, adica contravaloarea partilor sociale pe care le-a detinut. Aceasta retragere se face in temeiul art. 226 din legea nr. 31 / 1990.
De asemenea, capitalul social al unei societati poate fi redus conform dispozitiilor art. 207 din aceeasi lege.
Un asociat poate "pleca" din societate si prin cesionarea partilor sale sociale pe care le detine.
In nici un fel de situatii, nici o persoana straina de societate, indiferent de calitatea ei, nu poate efectua inregistrarea unor mentiuni cu privire la societate daca nu este imputernicita in mod expres de asociati sau administratori. Asadar, avocatul care a infiintat societatea nu poate face nici un fel de modificare in structura societatii fara imputernicire din partea asociatilor sau administratorilor. Registrul Comertului verifica intotdeauna, are aceasta obligatie, calitatea celui care formuleaza cererea de mentiune, respectiv depune documentele de modificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea impozitului pe venit in cazul retragerii partilor sociale de o persoana fizica nicolaeelena nicolaeelena In anul 2006 am intrat ca persoana fizica, intr-o societate cu raspundere limitata- SRL cu un numar de parti sociale reprezentate de actiuni la 4 firme ... (vezi toată discuția)
Actiune convocare aga utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua Am si eu urmatoarea poblema: sunt actionar cu 5% intr-un SRL, iar celalalt actionar detine 95% din capital si este si administratorul ... (vezi toată discuția)
Retragere capital social de la banca kaseme kaseme buna ziua, sper sa fi nimerit forumul, avand in vedere ca intrebarea mea are legatura cu o banca. am rugamintea sa-mi spuneti in ce conditii poate fi ... (vezi toată discuția)