avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare drepturi salariale neplatite si modificare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare drepturi salariale neplatite si modificare in carnet de munca

Sotul meu a lucrat la o societate aflata in alta localitate.Nu si-a primit salariul pe ultimele 3 luni, iar cand a avut ocazia sa se uite in carnetul de munca, a constatat ca in ultimele 2 luni figureaza in concediu fara plata, desi el nu a facut cerere in acest sens. Unde trebuie sa se adreseze pentru plata drepturilor salariale restante si pentru a i se modifica in carnetul de munca perioada de CFP ?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:42, 12 Februarie 2009
Se pare ca pe zi ce trece conflictele de munca se inmultesc iar rezolvarea lor fara ajutor specializat va fi tot mai grea.
In cazul dumneavoastra, faceti o cerere scrisa catre societatea respectiva si cereti-va drepturile, iar apoi faceti o sesizare scrisa la ITM, in chestiunea carnetului de munca si cereti clarificarea situatiei.
succes.
Daca nu veti rezolva nimic cu cererea facuta catre unitate, consider ca ar fi cel mai indicat sa va adresati instantei de judecata pentru recuperarea drepturilor salariale. Este clar ca in acest caz angajatorul a incalcat dispozitiile legale. Se poate vorbi si de savarsitrea unui fals, de vreme ce cineva a facut in numele dumneavoastra o cerere de concediu fara plata.
Dar este bine sa sesizati si ITM si sa solicitati de la ei sa va prezinte cererea de concediu fara plata, deoarece un exemplar din aceea cerere se depune la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca imradu imradu buna ziua.am probleme legate de fostul loc de munca.am incetat activitatea in luna decembrie cu acordul ambelor parti si de atunci tot astept plata salariului ... (vezi toată discuția)
Fisa de lichidare claudiadraganoiu claudiadraganoiu Buna,am si eu o intrebare:am fost concediata la ultimul loc de munca si patroana nu mi-a mai dat salariul si nici banii pe concediu,in acest caz eu am facut o ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu neplatite anisoaro anisoaro Firma la care am lucrat si-a desfintat productia (ei mai functioneaza pe net) cu data de 1 02 2009.Pe cartea de munca la aceasta firma am 3 luni, as vrea sa ... (vezi toată discuția)