avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... pierdut acte auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

pierdut acte auto

Va salut cu mult respect,sunt nou pe acest site si apelez la voi cu speranta ca cineva ma va putea ajuta/sfatui in privinta problemei mele.
Am achizitionat o masina de la o persoana care a cumparat masina din Germania,aceasta avea deja un set de numere rosii scos.La semnarea contractului de v/c am primit Brief-ul mare,brief-ul mic si contractul de v/c intre el si neamt.Am efectuat RAR-ul si am primit cartea romaneasca impreuna cu certificatul de autenticitate.M-am prezentat la serv.permise si inmatriculari pt a scoate ultimul set de nr.rosii,iat la intoarcere spre casa am constatat ca nu mai aveam brief-ul mic,nu l-am mai gasit nicaieri....intrebarea mea este ce e de facut,mentionez ca am asupra mea o copie color + traducere autorizata pe care le-am facut cu putin timp inainte de al pierde.La inmatricularea definitiva ma gandesc ca voi avea probleme si imi va fi respins dosarul.Va rog sa ma ajutati,iar cei in cunostinta de cauza sa imi dea un sfat.Va multumec anticipat celor binevoitori.
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 15:04, 3 Februarie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Aici ma refeream la brieful mic nemtesc al masinii si nu la talonul romanesc,masina nefiind inca inmatriculata definitiv...la depunerea dosarului pt inmatricularea permanenta stiu ca se cere si brief-ul mic in original.Brief-ul mare il am...doar cel mic este pierdut!
De obicei cei de la biroul de unde faci dosarul pentru numere capseaza brif-ul mic de cel mare,probabil nu ai observat.Se poate sa fi ramas in dosar la politie cand ai scos numerele,dute si intreaba.Daca nu il gasesti,nu se poate rezolva decat in Germania ,unde trebuie sa dai de ultimul propietar si sa mergi cu masina acolo pentru identificare serii,pentru un duplicat.
Posibil sa fi ramas la ei,insa posibilitatea e destul de mica... Trebuie sa existe o alta posibilitate nu doar sa merg cu masina in Germania pt ca eu am cumparat masina de la un roman care a aduso in RO si avea deja scos un set de numere rosii,masina a fost radiata in Germania...si altora li s-a putut intampla sa piarda un act...din momentul in care am dovezi ca am avut actul la mine,banuiesc ca as putea face o declaratie notariala pe propria raspundere ca l-am avut si l-am pierdut....
Imi pare rau ,dar nu se poate imatricula masina decat cu actele in original ,care trebuie predate la politie cand finalizati inmatricularea.Stai linistit ca nu esti singura persoana care a patit acest lucru.Bafta in rezolvarea problemei cat mai usor.

[ link extern ] /
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2013
rares85, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut brief mic -procedura inmatriculare cristiardelean cristiardelean Va salut cu mult respect,sunt nou pe acest site si apelez la voi cu speranta ca cineva ma va putea ajuta/sfatui in privinta problemei mele. Am ... (vezi toată discuția)
Pierdut brief !!! nina_ar nina_ar Buna ziua! As dori sa stiu si eu care este procedura si ce acte sunt necesare in cazul in care s-a pierdut brief-ul ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto oct 2017 sicabboy1 sicabboy1 Doresc sa cumpar un autovehicul de la o firma. Autovehiculul a fost adus din Germania si i s-a scos primul set de numere rosii in judetul TM. Este adevarat ca ... (vezi toată discuția)