avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort in \\"stil italian\\"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort in "stil italian"

Locuiesc in Italia cu un cetatean italian si am dori sa ne casatorim, insa el inca trebuie sa astepte sentinta.....ce-i trei ani, care aproape ca au trecut...etc
Ideea este, el poate veni in Romania, sa ceara cetatenia, ca apoi sa ceara divortul in Romania, in conditiile in care "ex-sotia" nu trebuie sa vina in tara, fiindca este de acord cu divortul, insa nu si sa deplaseze intr-o tara straina.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:48, 3 Februarie 2013
Nu se obtine usor cetatenia romana.

Din Legea cetateniei romane:
Art. 8
(1) Cetatenia romana se poate acorda, la cerere, persoanei fara cetatenie sau cetateanului strain, daca indeplineste urmatoarele conditii:
a) s-a nascut si domiciliaza, la data cererii, pe teritoriul Romaniei sau, desi nu s-a nascut pe acest teritoriu, domiciliaza in conditiile legii pe teritoriul statului roman de cel putin 8 ani sau, in cazul in care este casatorit si convietuieste cu un cetatean roman, de cel putin 5 ani de la data casatoriei;
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2013
Ares-3, moderator
Daca tot nu mai e mult pana se implinesc cei 3 ani de separare, sa divorteze acolo, cand e vb de competenta teritoriala a instantei , nu conteaza faptul ca obtine cetatenia romana.
Poate divorta in Romania si fara sa fie cetatean roman, insa trebuie sa indeplineasca niste criterii sa se aplice legea romana, depinde de fiecare situatie in parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor! - carte de identitate pentru cetățean pakistanez Cristinel2410 Cristinel2410 Buna am și eu o întrebare : eu sunt de origine romana iar soția mea de origine pakistaneza , traim in uk iar ea are visa și drept de ședere aici , ... (vezi toată discuția)
Cetatean italian casatorit romanca cum obtin cetatenia romana? miha_yt miha_yt Sunt cetatean italian casatorit cu romanca din 1998, stabilit in romania din 2008, adica am domiciliul stabil aici doar de 3 ani. Daca divortez de sotia mea ... (vezi toată discuția)