avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

apel

buna ziua.Ce se poate solicita in apel,la o actiune respinsa de instanta de fond?
Cel mai recent răspuns: intimatul , utilizator 13:52, 3 Februarie 2013
intimatul a scris:

buna ziua.Ce se poate solicita in apel,la o actiune respinsa de instanta de fond?


2.Se poate respinge ca inadmisibila,o actiune judecata pe fond?Cu probe,cu martori etc
In apel, daca actiunea a fost respinsa ca inadmisibila pe fond (se poate bineteles acest lucru) se poate solicita admiterea apelului si in fond admiterea actiunii asa cum a fost formulata, criticand in fapt si in drept motivarea instantei vis a vis de inadmisibilitatea actiunii.

In apel nu veti putea schimba cadrul procesual si nici temeiul de drept, insa veti putea propune si administra probe noi.
Daca la deschiderea actiunii nu au fost depuse toate documentele de identificare ale reclamantului(persoana juridica) si din cauza asta a fost respinsa ca inadmisibila,se pot depune in apel?sau trebuiau la momentul respectiv si acum este tardiv?
Eu nu cred ca actiunea a fost respinsa ca inadmisibila pt ca nu ati depus toate datele de identificare ale reclamantului.

Ori dvs nu va exprimati corect si confundati termenii juridici: inadmisibila, neintemeiata
deocamdata,am la dispozitie doar postarea pe portalul just.ro,nu am nici comunicarea si atat ma mult motivarea..Incercam doar sa imi dau seama de motivul respingerii si ce pasi pot fi facuti in continuare....acolo scrie simplu"respinge actiunea"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru apel - cerere respinsa ca tardiva eugen82 eugen82 daca un capat de cerere a fost respins pentru tardivitate (cealalta parte a invocat exceptia si a fost admisa), cum se timbreaza apelul ? cu 4 lei ca in cazul ... (vezi toată discuția)
Revendicare 9 ContSters221975 ContSters221975 apelantului/reclamant i s-a respins cererea la fond ca neintemeiata... poate intimatul / parat sa adere la apelul principal si sa solicite admiterea ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg solutia data pe scurt la un dosar solutionat la primul termen, de catre curtea de apel Jean_53 Jean_53 Am facut apel nefiind multumit de sentinta Instantei de fond, iar solutia pe scurt data pe internet in portalul justitiei, suna asa: \"Solutia pe scurt: ... (vezi toată discuția)